Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική. ΦΩΤΟ



Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τις 13.30 μ.μ. της Κυριακής στο νομό Αττικής. Τα φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ αγωνία υπάρχει για την εξέλιξή τους στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου οι κάτοικοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης. 


Λόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου, καθώς και στον Καματερό και τον Κόκκινο Μύλο. Επίσης προβλήματα αναφέρονται σε Μαρούσι, Κηφισιά και Κεφαλάρι. 



Λόγω της καταιγίδας κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό στο Νομισματοκοπείο, λόγω διακοπών ρεύματος και Πανόρμου, λόγω συσσώρευσης υδάτων και στις δύο αποβάθρες. 

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 230 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Οι κλήσεις έχουν γίνει από πολλές περιοχές του δήμου Αθηναίων, τα βόρεια προάστια, Χολαργό, από Αγίους Αναργύρους, Καματερό, Νέα Φιλαδέλφια, Χαλκηδόνα. Λίγες κλήσεις έχουν γίνει από Ηλιούπολή, Ζωγράφου και Γλυφάδα. . Συγκροτήθηκαν άμεσα 35 συνεργεία με 120 πυροσβέστες. Εξ αυτών, 16 κλήσεις αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε επέμβαση καθώς είχαν βγει έγκαιρα μόνοι τους. 





Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης κλειστή είναι η κυκλοφορία των οχημάτων:

1. Στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη,
2. Στη Μεσογείων, από το ύψος του νοσοκομείου Σωτηρία μέχριρ τη Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα
3. Στην Καυτατζόγλου από την Πατησίων μέχρι την Αχαρνών και στα δύο ρεύματα
4. Στη Μιχαλακοπούλου από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη Μεσογείων
5. Στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι από την οδό Κονίτσης μέχρι την οδό Σώρου.

Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τη διέλευση από τα συγκεκριμένα σημεία 




Σε ανακοίνωσή της μέσω twitter, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. 

«Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα. 


Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει σε μήνυμά της: 

«Κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων αποφεύγουμε:
- να διασχίζουμε χειμάρρους & ρέματα, πεζή ή με όχημα (και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή τους)
- τις εργασίες υπαίθρου & δραστηριότητες σε θαλάσσιες & παράκτιες περιοχές
- τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα & πινακίδες»

Η εκδήλωση της κακοκαιρίας ήταν αναμενόμενη. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος είχε προβλέψει ότι για σήμερα, Κυριακή, στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες εξαιρετικά ασταθείς, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Το ίδιο θα ισχύσει όμως και για την Αττική.


https://www.protothema.gr/greece/article/808952/ishuri-kataigida-xespase-autin-tin-ora-stin-attiki/