Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Το Μάτι έσβησε από το χάρτη


«Το Μάτι δεν υπάρχει πια. Σε πολλούς ο αφανισμός του μικρού αυτού οικισμού
από τις φλόγες θύμισε το τέλος της Πομπηίας από τον Βεζούβιο» γράφει η ιταλική La Repubblica.

«Μητέρες με τα παιδιά τους αγκαλιά. Απανθρακωμένοι» προσθέτει η ιταλική εφημερίδα. «Το Μάτι δεν υπάρχει πια: απανθρακωμένα πτώματα, άνθρωποι να πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα, καμένα σπίτια και αυτοκίνητα, μεγάλες δασικές εκτάσεις έγινα στάχτη» προσθέτει η Il Messaggero.


«H Ελλάδα περνά μια από τι δυσκολότερες στιγμές της» μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι «Ελλάδα πενθεί, αλλά δεν πρέπει να αφήσουνε το πένθος να μας καταβάλλει».

Το AP μεταδίδει, από την πλευρά του, ότι «η Τουρκία προσφέρθηκε να στείλει πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν κοντά στην Αθήνα. Ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών, Μπεκίρ Πακντεμιρλί ανέφερε από την Άγκυρα ότι τα αεροσκάφη είναι σε απόσταση «45 λεπτών και αν υπάρξει αίτημα (για βοήθεια) είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε αμέσως». Ο Πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνδράμει, σημειώνει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων


 Το πρώτο θέμα