Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Σπείρα μέλους στα κατεχόμενα τσακωσαν στις ελεύθερες περιοχές


Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης
χαρακτήρισε σημαντική τη σύλληψη του 23χρονου που φέρεται να είναι μέλος σπείρας στα κατεχόμενα, που περνούσαν στις ελεύθερες περιοχές μέσω αφύλαχτου σημείου της γραμμής κατάπαυσης του πυρός και στη συνέχεια παραβίαζαν κατοικίες και υποστατικά και έκλεβαν.

Σε δήλωση, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι η Αστυνομία προχωρά σταθερά στη διερεύνηση των υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, μετά τη σύλληψη στην περιοχή Δαλιού ενός 23χρονου.

Ο  κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι ο 23χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου και εξασφαλίστηκε η 8ήμερη προσωποκράτησή του, προσθέτοντας ότι με βάση την παραδοχή του συλληφθέντος, αυτός εμπλέκεται σε 6 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπής περιουσίας στο Δάλι και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι τον τελευταίο καιρό απασχόλησε την Αστυνομία η παρουσία προσώπων που δημιουργούσαν υποψίες στην περιοχή και για αυτό είχαν αυξηθεί τα περίπολα, γίνονταν εντατικοποιημένες περιπολίες και συλλέγονταν και αξιολογούνταν πληροφορίες.

Ο κ. Αγγελίδης, συνεχίζοντας, ανέφερε ότι εκτιμάται πως η σύλληψη του 23χρονου θα οδηγήσει σε διαλεύκανση και άλλων υποθέσεων και κλοπών στην περιοχή, προσθέτοντας πως λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα στη βάση των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στην περιοχή.

Ερωτηθείς εάν αληθεύει ότι ο 23χρονος φέρεται να είναι μέλος σπείρας Τ/κ, τα μέλη της οποίας φαίνεται να περνούσαν δι' αφύλακτου σημείου τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός και ρήμαζαν περίπτερα και άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή Ιδαλίου και ότι κατά τη σύλληψη του 23χρονου διέφυγαν άλλα τρία πρόσωπα προς τα κατεχόμενα, που έφεραν όπλα και απείλησαν πολίτες που επιχείρησαν να τους καταδιώξουν, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι καταγράφηκε ένα γεγονός μετά τη σύλληψη του συγκεκριμένου προσώπου, για αυτό και οι ανακριτές αξιολογούν όλα τα στοιχεία και πληροφορίες.

Ο κ. Αγγελίδης τόνισε, περαιτέρω, ότι οι πληροφορίες από τους πολίτες είναι ουσιαστικής σημασίας, για αυτό και όποιος πολίτης διαθέτει τις όποιες πληροφορίες για τις υποθέσεις αυτές να τις καταθέσει στην Αστυνομία, ώστε να εντοπιστούν όποια άλλα άτομα ενέχονται στις υποθέσεις διαρρήξεων οικιών και καταστημάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 23χρονος εντοπίστηκε από το Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης περιπολίας, γύρω στις 2.20 τα ξημερώματα της Τρίτης, σε περιοχή του Δήμου Ιδαλίου που γειτνιάζει με τη γραμμή αντιπαράταξης.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε αυτοκίνητο με σβηστά φώτα, προερχόμενο από τις κατεχόμενες περιοχές, να εισέρχεται στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές, και να κατευθύνεται προς το Δάλι. Σε κάποιο σημείο του δρόμου, σταμάτησε και κατέβηκε από αυτό ένα πρόσωπο. Τα μέλη της ΜΜΑΔ κινήθηκαν προς το πεζό πρόσωπο, το οποίο μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή. Αυτός καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς και προτού συλληφθεί, πέταξε στο έδαφος ένα έμφορτο πιστόλι και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 23χρονο κάτοικο της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Πηγή: ΚΥΠΕ