Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Την έναρξη έργων στις Κέδαρες ανακοίνωσε η Έπαρχος Πάφου


Στα πλαίσια του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2018 υπάρχουν συνολικές πιστώσεις 25.000 ευρώ για έργα υποδομής στις Κέδαρες που αφορούν κυρίως τη βελτίωση δρόμων και ποσό 60.000 ευρώ για έναρξη εργασιών δημιουργίας πάρκου συνολικής δαπάνης 130.000 ευρώ, με υπόλοιπο ποσό των 70.000 να περιλαμβάνεται στις προτάσεις για το 2019 ανέφερε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου σε χαιρετισμό της σε εκδήλωση αποδήμων Κεδάρων.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως η σταθερή ανάδειξη της περιφέρειας, η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του αγροτικού μας πληθυσμού και η μείωση του οικονομικού και κοινωνικού χάσματος μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών αποτελούν βασική και σταθερή προτεραιότητα  της Κυβερνητικής Πολιτικής.  Στόχος της Επαρχιακής Διοίκησης και του Υπουργείου Εσωτερικών  συνέχισε, είναι η  υλοποίηση  έργων με ψηλή προστιθέμενη αξία που θα δίνουν ώθηση στην οικονομία και θα δημιουργούν θέσεις εργασίας.
Με δεδομένη την  Κυβερνητική υποστήριξη και βοήθεια, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κεδάρων ανέφερε η κ. Λάμπρου μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες και να υποβάλει προτάσεις για την εκτέλεση και άλλων κοινωφελών και αναπτυξιακών έργων μέσα στα πλαίσια  των οικονομικών δυνατοτήτων του Κράτους, και να αναπτύξει δραστηριότητες κοινωνικού, και πολιτιστικού περιεχομένου για τη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα είναι πάντοτε στη διάθεση του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Συνδέσμου Αποδήμων για να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί σε όλες τις προσπάθειες για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινότητας σας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή για τα θύματα πυρκαγιών στην Αττική.
Σημειώνεται πως οι Κέδαρες απέχουν απέχουν  40 χλμ από την πόλη της Πάφου και 50 χλμ από τη Λεμεσό.
Βρίσκεται στις παρυφές του ποταμού Διάριζου, πάνω στον κύριο δρόμο Πάφου-Τροόδους.