Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Στους 88 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι



Την τελευταία της πνοή άφησε περίπου στις δύο τα ξημερώματα μια 42χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Η 42χρονη είναι η 88η που χάνει τη ζωή της από τη φωτιά. 

Στο μεταξύ μάχη για τη ζωή τους δίνουν άλλοι εννέα άνθρωποι που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Αττικής που υποδέχθηκαν τα θύματα της εθνικής τραγωδίας. Συνολικά 46 ενήλικες παραμένουν στα νοσοκομεία, ενώ 2 είναι τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Αγία Σοφία έχοντας τραυματισθεί στη φωτιά. Η εκτίμηση για την κατάσταση των παιδιών είναι ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο. 

Πηνελόπη Μηνιάτη: Κάποια θύματα είναι πιθανό να μην ταυτοποιηθούν ποτέ



Είναι πιθανό κάποια από τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ. 
Αυτο τόνισε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη. Να θυμίσουμε πως η Υπηρεσία αυτή έχει πλέον αναλάβει τη διαδικασία της ταυτοποίησης μετά και τη λήψη DNA από τους συγγενείς των αγνοουμένων. 



Η υποστράτηγος Μηνιάτη μετείχε και στις έρευνες για την πτώση της μοιραίας πτήσης 522 της «Helios Airways» η οποία είχε πέσει στην περιοχή του Γραμματικού στην Αττική τον Αύγουστο του 2005 και είπε πως και εκείνη τηνπερίπτωση, παρά το γεγονός ότι διαδικαστικά ήταν πιο εύκολη αφού υπήρχε λίστα επιβατών, υπήρξαν τρεις σοροί που ουδέποτε αναγνωρίστηκαν.
Τόνισε επίσης πως η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αναλάβει και την ψυχολογική στήριξη των συγγενών των θυμάτων, υπογραμμίζοντας πως ο ρόλος των στελεχών της είναι εξαιρετικά δύσκολος.



https://www.protothema.gr/greece/article/808753/alert-stous-88-oi-nekroi-apo-ti-fotia-sto-mati-pethane-42hroni-sto-kat/