Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα στη Διαδικτυακή Συνάντηση «Σταθερά μαζί, μπορούμε να βάλουμε όλοι ένα τέλος»

Το μήνυμα ότι η λεκτική και ψυχολογική βία είναι μια ιδιαίτερα ύπουλη μορφή βίας, που αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στις ψυχές των θυμάτων, για αυτό και πρέπει να πονικοποιηθεί, έστειλε η καταξιωμένη ηθοποιός Ζέτα Δούκα, η οποία συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Σταθερά μαζί, μπορούμε να βάλουμε όλοι ένα τέλος», που διοργάνωσε η βουλευτής του ΔΗΣΥ Λεμεσού, Δρ Ελένη Σταύρου.

Η Ζέτα Δούκα έκανε λόγο για θεσμικό κενό και την ανάγκη μιας εκ βάθρων αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, τονίζοντας παράλληλα ότι πέραν της παρότρυνσης των θυμάτων να σπάσουν τη σιωπή τους, θα πρέπει να υπάρξουν και αλλαγές που θα διευκολύνουν τη διαδικασία της κατάθεσης, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην επαναθυματοποιούνται.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τη δική της καταγγελία, αποκάλυψε ότι προ ημερών, όταν κλήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Ελλήνων Ηθοποιών να καταθέσει εγγράφως τα όσα η ίδια κατηγορεί το Γιώργο Κιμούλη, έζησε ξανά τον εφιάλτη, με το σώμα της να αντιδρά και την ίδια να ξεσπά σε αναφιλητά.

«Όση ώρα έγραφα την κατάθεση μου ήθελα να κάνω εμετό, ενώ συνεχώς μου έρχονταν δάκρυα στα μάτια και ένιωθα ότι το βίωνα ξανά» είπε χαρακτηριστικά η Ζέτα Δούκα, υποδεικνύοντας ωστόσο πως όταν έχεις την αλήθεια, πρέπει να τολμάς και να είσαι έτοιμος να την φανερώσεις.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δρ Ελένη Σταύρου, αφού ευχαρίστησε την Ελληνίδα ηθοποιό για τη συμμετοχή της στη διαδικτυακή συνάντηση, απηύθυνε το δικό της μήνυμα, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση να συνεχίσει να αγωνίζεται για την καλλιέργεια της κουλτούρας της μη συγκάλυψης. Αυτό, κατέληξε, θα γίνει μόνο μέσα από το δρόμο της αλήθειας και της ενότητας, ο οποίος περνά μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: