Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για ενδεχόμενες χαλαρώσεις

 

Συνεδριάζει στις 9.30 εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την λήψη τελικών αποφάσεων σε σχέση με πιθανές νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου θα ανακοινώσει στις 11.30 πμ ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Οι αποφάσεις για πιθανές νέες χαλαρώσεις, που συζητήθηκαν και κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού της περασμένης Τετάρτης, μεταφέρθηκαν για σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών αλλά και τον αυξημένο αριθμό των νοσηλευομένων με Covid 19.
Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται συνολικά 185 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 36 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ. Από τους 36 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 16 είναι διασωληνωμένοι, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 16 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 70 ασθενείς, στο ΓΝ Λευκωσίας 47, στο ΓΝ Λεμεσού 63 και στο Μακάρειο Νοσοκομείο 5 ασθενείς.
Η αύξηση των περιστατικών καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι μέσα σε δέκα ημέρες έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid 19, σε σχέση με τους ασθενείς που νοσηλεύονταν τέλη Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου.
Εξάλλου, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Κωνσταντίνος Φελλάς, Κωνσταντίνος Τσιούτης, Γιώργος Νικολόπουλος και Κώστας Κωνσταντίνου, θα παραθέσουν στη 1.30 μμ συνέντευξη Τύπου, όπου θα γίνει σύντομη παρουσίαση της εθνικής αναφοράς.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: