Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Όλες οι πληροφορίες για την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής

 

Στις 16 Μαρτίου αναμένεται βάσει του τελευταίου διατάγματος να επαναλειτουργήσουν τα κέντρα αναψυχής.  Βέβαια, αυτό εξαρτάται από την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου.
Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται να πονοκεφαλιάζει το υπουργείο Υγείας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ Υφυπουργείου Τουρισμού, αστυνομίας και συνδέσμων κέντρων αναψυχής για να ακουστούν όλες οι απόψεις. Πληροφορίες μας αναφέρουν πως τα πρωτόκολλα που θα υιοθετηθούν θα είναι αυστηρά, καθώς και οι ποινές όσων παρανομούν. Επίσης, η  Παγκύπρια Ομοσπονδία κέντρων αναψυχής  - ΟΣΙΚΑ,  ο τοπικός σύνδεσμος ΣΙΚΑΠ της Πάφου, ο ΣΙΚΑΑ Αμμοχώστου,  καθώς και άλλων επαρχιών, προσπαθούν για το καλύτερο των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής. 

Εάν η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι διαχειρίσιμη, τότε θα ανάψει το πράσινο φως για άνοιγμα των χώρων εστίασης, χωρίς διαχωρισμό όπως έχει ήδη ξεκαθαριστεί. Θα μπορούν να ανοίξουν δηλαδή, όλοι οι χώροι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σκέψεις αυτή τη στιγμή, με δεδομένη την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας, είναι να ανοίξουν υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και πρωτόκολλα καφετέριες, εστιατόρια, μπυραρίες και μπαρ. Το πιθανότερο είναι να ανοίξουν μόνο οι ανοικτοί χώροι και να επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός πελατών (μάλλον τέσσερις ή έξι) σε κάθε τραπέζι. Κάποιοι επιστήμονες προκρίνουν και την απαγόρευση του self-service, ώστε να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι επαφές. Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αρχές της επόμενης εβδομάδας από τη Διυπουργική Επιτροπή για την πανδημία.

Σ’ ότι αφορά στους περιορισμούς στις διακινήσεις, προκρίνεται η παραμονή των sms για ακόμη λίγο διάστημα καθώς και του κέρφιου, που ενδέχεται ωστόσο να αλλάξει ώρα, εάν ανοίξουν οι χώροι εστίασης.


Όποιες αποφάσεις ληφθούν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα και όχι τοπικό, παρά το γεγονός ότι επίκεντρο της έξαρσης είναι η Λεμεσός. Η επαρχία βρίσκεται και στο επίκεντρο των ελέγχων αλλά και της Ομάδας Ιχνηλάτησης, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πορεία του νέου κύματος και να παραμείνει σε διαχειρίσιμα επίπεδα η κατάσταση.


Με πληροφορίες

https://www.reporter.com.cy/local-news/article/784730/barometro-oi-epomenes-meres-oi-skepseis-ga-estiasi-empolemi-zoni-ta-scholeia

Δεν υπάρχουν σχόλια: