Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Πάφος. Δώδεκα μήνες πίσω από τα σίδερα για κατοχή παιδικής πορνογραφίας

 

Ποινή φυλάκισης διάρκειας 12 μηνών, για υπόθεση κατοχής παιδικής πορνογραφίας, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου σε 21χρονο, αφού τον έκρινε ένοχο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Επιπρόσθετα της ποινής φυλάκισης, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο εξέδωσε διάταγμα που απαγορεύει στον 21χρονο για περίοδο πέντε ετών, να προσφέρει οποιεσδήποτε υπηρεσίες σε παιδιά, να εργοδοτηθεί ή απασχοληθεί σε χώρο όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά και να διαμένει σε χώρους διαμονής παιδιών ή σε χώρο ο οποίος γειτνιάζει με οργανωμένους χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο επισήμανε επίσης την υποχρέωση του 21χρονου να κοινοποιήσει τα στοιχεία του στην Αστυνομία, σύμφωνα με τον Νόμο.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο έχει πρόσφατα αναβαθμιστεί στην Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορία που έφθασε στην Αστυνομία μέσω Europol, ότι χρήστης λογαριασμού σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε πέντε αρχεία βίντεο με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Από τις εξετάσεις του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 21χρονου, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά τη σύλληψη του, εντοπίστηκε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε για να τύχει δικανικής εξέτασης. Από τις εξετάσεις, στο κινητό τηλέφωνο εντοπίστηκαν αρχεία βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.



https://www.reporter.com.cy/police/article/784638/sto-keli-21chronos-ga-paidiki-pornogafia-kateiche-binteo-me-sexoyaliki-kakopoiisi-paidion

Δεν υπάρχουν σχόλια: