Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Τα σενάρια επαναλειτουργίας των κέντρων αναψυχής

Απ΄ ότι φαίνεται τα κέντρα αναψυχής στην Κύπρο θα επαναλειτουργήσουν στις 16 Μαρτίου. Εντός των ημερών θα έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Εκεί θα δούμε και τα σχετικά πρωτόκολλα, που αναμένονται αυστηρά.

 Το πρώτο σενάριο προβλέπει την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης με μέγιστο αριθμό ατόμων σε εσωτερικούς χώρους τα 75 και σε εξωτερικούς τα 125.

Σε ό,τι αφορά τα μπαρ, δεν αποκλείεται να καταστεί υποχρεωτικό το σερβίρισμα φαγητού.

 Το δεύτερο και αυστηρότερο σενάριο για το άνοιγμα της εστίασης προβλέπει, σε πρώτη φάση, την επαναλειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων των υποστατικών.

  Εφόσον προχωρήσει το άνοιγμα των χώρων εστίασης, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των sms σε τρία, αλλά και της διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας είτε μέχρι τις 10 είτε μέχρι τις 11 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι παρά την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας, το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε στο Σίγμα ότι «δεν βλέπω λόγο να μην ανοίξουν, έτσι όπως είμαστε. Γίνεται επεξεργασία για αυστηρά μέτρα στην επαναλειτουργία τους».


https://www.sigmalive.com/news/local/749852/etsi-ksekleidonoun-oi-xoroi-estiasis-ta-dyo-senaria-kai-oi-xalaroseis


φώτο αρχειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: