Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Άστραψε και βρόντηξε ο Φύτος με αφορμή τα επιδόματα Αυγούστου 2021

 

Είναι πολύ νωρίς για τεμαχισμό των ειδικών σχεδίων, δήλωσε μιλώντας σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ - Νεόφυτος Θρασυβούλου, με αφορμή τη μεγάλη μείωση στήριξης υπαλλήλων, που καταγράφεται στα επιδόματα Αυγούστου 2021. Είναι απαράδεκτο, τόνισε, να δίδοντα επιδόματα μόνο στο 40% των υπαλλήλων μιας επιχείρησης.

Τα κέντρα αναψυχής, σημείωσε, έπαθαν τη μεγαλύτερη ζημιά από την πανδημία, αφού πολλά υπολειτουργούν κι άλλα αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο. Η φετινή τουριστική περίοδο , πρόσθεσε, δεν μπορεί να σώσει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα περισσότερα κέντρα.

Εμείς, σαν ΟΣΙΚΑ,  ξεκαθάρισε, ζητάμε τη συνέχιση των ειδικών σχεδίων, τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου, όπως ήταν τους προηγούμενους μήνες κι όχι σαν τον μήνα Αύγουστο και διαφωνούμε με την Υπουργό Εργασίας για σταδιακή απόσυρση των σχεδίων στήριξης.

Τα ειδικά σχέδια απέδωσαν, διευκρίνισε ο κ. Θρασυβούλου , προσθέτοντας ότι, όπως λέγαμε και παλαιότερα, οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες.

Αυτή τη στιγμή είναι η ευκαιρία μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου και εξάλειψη της εποχικότητας αλλά μέσα από την κατάλληλη και ουσιαστική στήριξη του Κράτους, τόνισε με έμφαση.

Ήδη η ΟΣΙΚΑ έχει ζητήσει συνάντηση με τον υφυπουργό Τουρισμού για να εξετάσουν και αναλύσουν τα όσα προκάλεσε η κρίση της πανδημίας στον τουρισμό και ιδιαίτερα στα κέντρα αναψυχής αλλά και να φορτσάρουμε τις μηχανές, ούτως ώστε, να αντιμετωπιστεί η εποχικότητα, κατέληξε ο κ. Θρασυβούλου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: