Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πετυχημένη η συναυλία αλληλεγγύης στην Λάρνακα. Συγκεντρώθηκαν 135 τόνοι τροφίμων

Τριάντα χιλιάδες κόσμος παρακολούθησε τη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαΐου στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Μαζί για τη Λάρνακα και το συνάνθρωπο». 


Από την εκδήλωση συγκεντρώθηκαν συνολικά 135 τόνοι τροφίμων τα οποία τις επόμενες μέρες διανεμηθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων και των Κοινοτήτων της Επαρχίας Λάρνακας.
Σε γραπτή ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «συνολικά 42 καλλιτέχνες, 30,000 κόσμος, 1000 εθελοντές, 14 σημεία συλλογής τροφίμων και περίπου 135 τόνοι τροφίμων, είναι οι αριθμοί που έγιναν έκφραση αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο από τους κατοίκους της Λάρνακας και της επαρχίας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την εκδήλωση «Μαζί για την Λάρνακα και τον συνάνθρωπο» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαΐου στη παραλία των Φοινικούδων».  
Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα άρχισε στις τέσσερις το απόγευμα και ολοκληρώθηκε γύρω στη μία μετά τα μεσάνυκτα.
«Οι συνθήκες που επιβάλλει η νέα τάξη πραγμάτων είναι δύσκολες και ζοφερές, όμως αποδείξαμε ότι ναι, μπορούμε να βοηθήσουμε και να ανακουφίσουμε τους δυσπραγούντες συμπολίτες μας»  προστίθεται στην ανακοίνωση.
Αναφέρεται ακόμα ότι «οι Δήμοι Λάρνακας, Αραδίππου, Λευκάρων, Αθηένου, Λιβαδιών, Δρομολαξιάς - Μενεού, οι Κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, οι εθελοντικές οργανώσεις και όλοι οι ανώνυμοι εθελοντές, απέδειξαν για ακόμα μια φορά, όλοι μαζί ενωμένοι, την έμπρακτη στήριξη, αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας.  Απέδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούμε για τη Λάρνακα και το συνάνθρωπο μας αλλά και για την Κύπρο γενικότερα».
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης εκφράζουν «ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλο τον κόσμο που πρόσφερε ανιδιοτελώς, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, προς όλους τους καλλιτέχνες που μας χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές αφιλοκερδώς, προς όλους τους χορηγούς - υποστηρικτές οι οποίοι συνέβαλαν με κάθε δυνατό τρόπο στηρίζοντας την προσπάθεια μας και τέλος, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους εθελοντές που χωρίς τη δική τους συνεισφορά, δεν θα είχαμε αυτό το δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους δούλεψαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της όλης εκδήλωσης». 
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα τρόφιμα που έχουν μαζευτεί θα διανεμηθούν τις επόμενες μέρες στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων της Επαρχίας Λάρνακας για να δοθούν σε άτομα, οικογένειες και άλλα σύνολα που τα έχουν άμεση πραγματική ανάγκη. Η Λάρνακα απέδειξε περίτρανα για ακόμα μία φορά ότι μπορεί και θα συνεχίσει να προσφέρει ανιδιοτελώς και απλόχερα για το συνάνθρωπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: