Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Αντιπαράθεση μεταξύ Δήμου Πόλη Χρυσοχούς και Συνδέσμου Εργοληπτών Πάφου

Απάντηση στις καταγγελίες του Συνδέσμου Εργοληπτών Πάφου που αφορούσαν την διεξαγωγή εργασιών χωρίς την εξασφάλιση άδειας οικοδομής στην περιοχή Λατσί από την αρμόδια Αρχή δίνει με ανακοίνωση ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν υπάρχει καμιά πρόθεση εξυπηρέτησης οποιωνδήποτε προσωπικών ή άλλων συμφερόντων από πλευράς του Δήμου.
Η δημοτική Αρχή παραδέχεται την διεξαγωγή εργασιών  συντήρησης και επιδιόρθωσης της τουριστικής μονάδας ELIA LATCHI HOLIDAY VILLAGE που βρίσκεται στην περιοχή του Λατσιού και που πρόσφατα άλλαξε διαχείριση και σήμερα διαχειρίζεται από ξένο επενδυτή βάσει μακροχρόνιας συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς  το συγκρότημα υφίσταται και λειτουργεί νόμιμα για τουλάχιστον εδώ και τριάντα χρόνια με άδειες οικοδομής και εγκρίσεις του ΚΟΤ. Επίσης σημειώνεται πως σύμφωνα με την περί Οδών και Οικοδομών Νομοθεσία απαιτείται η εξασφάλιση άδειας οικοδομής από την αρμόδια Αρχή για τις ακόλουθες οικοδομικές εργασίες : κατασκευή δρόμων ή διαίρεση οποιασδήποτε γης σε οικόπεδα, διαίρεση οικοδομής σε χωριστές μονάδες, ανέγερση ή κατεδάφιση οικοδομής η προσθήκη σε οικοδομή και ξανακτίσιμο οικοδομής και αλλαγή χρήσεως υφιστάμενης οικοδομής.
Σ΄ ότι αφορά την ουσία του θέματος προστίθεται στην ανακοίνωση, ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς έχει ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, ότι οι εργασίες που διεξάγονται αφορούν αντικατάσταση ή επισκευή παραθύρων, αντικατάσταση ή συμπλήρωση κεραμιδιών, αντικατάσταση εσωτερικών αλλά και εξωτερικών δαπέδων κ.α.
Σύμφωνα και με έκθεση που έχει ετοιμαστεί μετά από επιθεώρηση από αρχιτέκτονα πολεοδόμο πρώην ανώτατο στέλεχος του Τμήματος Πολεοδομίας και η οποία κοινοποιήθηκε στην Δημοτική Αρχή για τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα στο συγκεκριμένο τουριστικό συγκρότημα δεν απαιτείται η εξασφάλιση είτε οικοδομικής είτε πολεοδομικής άδειας για την διενέργεια τους, σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: