Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η Εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη των κατηγορουμένων για την φονική έκρηξη στο Μαρί

Την καταδίκη και των έξι κατηγορουμένων στη δική για την φονική έκρηξη στο Μαρί, στην οποία έχασαν την ζωή τους ένδεκα άνθρωποι τον Ιούλιο του 2011, ζήτησε η εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας, η οποία υποστήριξε ότι υπήρξε αμέλεια εκτέλεσης καθήκοντος.




Στην αγόρευσή της ενώπιον του Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στην Λάρνακα, η δικηγόρος της Εισαγγελίας υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού είναι ένοχος «διότι αγόραζε χρόνο κρατώντας τα εμπορευματοκιβώτια με την πυρίτιδα ως διαπραγματευτικό χαρτί στις συνομιλίες με το Ιράν και τη Συρία». Για τον πρώην υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα τον χαρακτήρισε ως «αναξιόπιστο» και υποστήριξε ότι «είναι ένοχος, διότι δεν ενήργησε με τρόπον ώστε να αποφευχθεί η φονική έκρηξη».

Για τον πρώην Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Σάββα Αργυρού είπε ότι είναι «ένοχος, διότι παρ’ όλο ότι γνώριζε τον λανθασμένο τρόπο στοίβαξης της πυρίτιδας και ενώ ήταν εξουσιοδοτημένος να λαμβάνει αποφάσεις δεν το έπραξε».

Σε ό,τι αφορά τους τρεις κατηγορούμενους πυροσβέστες, τον διευθυντή της πυροσβεστικής Ανδρέα Νικολάου, τον υποδιευθυντή της πυροσβεστικής Πάμπο Χαραλάμπους και τον διοικητή της ΕΜΑΚ Ανδρέα Λοϊζίδη η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας είπε ότι «είναι ένοχοι. διότι επέδειξαν ολιγωρία, αμέλεια και αδράνεια». Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον 7ο κατηγορούμενο, τον συνταγματάρχη Γεωργιάδη, τον οποίο ο Γενικός Εισαγγελέας είχε αφαιρέσει από το κατηγορητήριο και τον μετέτρεψε από κατηγορούμενο σε μάρτυρα κατηγορίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας ζήτησε από το Κακουργιοδικείο όπως ο Γεωργιάδης κριθεί ως αξιόπιστος μάρτυρας. Αύριο θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.


Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: