Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Παγοποίηση περιουσίας Βγενόπουλου, Μπουλούτα, Μάγειρα και MIG

Αρχίζει το χοντρό παιχνίδι μεταξύ της Λαϊκής Τράπεζας και του πρώην ισχυρού της άντρα Αντρέα Βγενόπουλου αφού η διαχειρίστρια της τράπεζας εξασφάλισε ενδιάμεσα διατάγματα παγοποίησης των περιουσιακών στοιχείων τόσο του ίδιου όσο και των Ευθ. Μπουλούτα και Κ. Μάγειρα και της MIG.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ως Αρχή Εξυγίανσης, έχει ενημερωθεί από την Ειδική Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας, κυρία Άντρη Αντωνιάδου ότι στο πλαίσιο των γενικών εντολών της προχώρησε με την καταχώρηση ενδιάμεσης αίτησης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και πέτυχε την έκδοση Ενδιάμεσων Διαταγμάτων εναντίον των κ.κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, Ευθύμιο Μπουλούτα, Κυριάκο Μάγειρα και Marfin Investment Group Holdings SA.
Τα εν λόγω Διατάγματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Αρ. Αγωγής 8400/2012 και έχουν επιδοθεί προς τα ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα.
Tα Διατάγματα είναι προστακτικά και παγκόσμιας εμβέλειας και αφορούν παγοποίηση περιουσιακών στοιχείων εναντίον των Α. Βγενόπουλου και Ευθ. Μπουλούτα για συνολικό ποσό ύψους €3,79 δις και για τον Κ. Μάγειρα ύψους €1,5 δις. Επίσης, αφορούν Διατάγματα αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων των τριών ως άνω φυσικών προσώπων ως, επίσης, και Διατάγματα που απαγορεύουν στην Marfin Investment Group Holdings SA από του να προβεί, μεταξύ άλλων, σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών ως άνω φυσικών προσώπων.
Η Αρχή Εξυγίανσης έχει ζητήσει από την Ειδική Διαχειρίστρια όπως την τηρεί ενήμερη για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις.
Βγενόπουλος: Θα λάμψει η δικαιοσύνη
Άμεση ήταν η απάντηση του Αντρέα Βγενόπουλου και της MIG o οποίος σημειώνει πως το θετικό αυτών των εξελίξεων είναι ότι όλες οι σχετικές αιτιάσεις παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης ώστε η λασπολογία και οι συκοφαντίες να αντιμετωπισθούν επιτέλους με δικαστικές αποφάσεις. «Το αρνητικό είναι ότι, με το πρόσχημα ότι είμαι και εγώ ένας από τους  εναγομένους, το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της Κύπρου θα προσπαθήσει να αποφύγει ή να υποβαθμίσει τα δικά μου επιχειρήματα και στοιχεία για τους πραγματικούς υπευθύνους των τραπεζικών εξελίξεων και όταν τελικώς θα δικαιωθώ η υπόθεση αυτή θα είναι παρελθόν».  

Επί 18 μήνες μετά την αποχώρηση της υπό την Προεδρία μου Διοίκησης της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ουδέν σχετικό στοιχείο δόλου και παράνομου προσωπικού οφέλους έχει ανακαλυφθεί, διότι απλώς δεν υπάρχει και ουδεμία καταγγελία έχει γίνει στην αρμόδια Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη, σημειώνει ο ισχυρός άνδρας της MIG..  Αντ΄ αυτής, συμπληρώνει, η κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κατέθεσε καταχρηστικώς αστικές αγωγές στα αναρμόδια Κυπριακά Δικαστήρια εναντίον 12 μελών του αποχωρήσαντος Διοικητικού Συμβουλίου και στελεχών της Τράπεζας διεκδικώντας ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων Ευρώ που αναμένεται να εξειδικευθούν όπως και οι ισχυρισμοί της «σε μεταγενέστερο χρόνο».  

Υπενθυμίζει πως η MIG έχει ήδη προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικώντας το ποσό των 828 εκατ. Ευρώ πλέον ζημιών από την επένδυσή της στην ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.  

«Η κίνηση αυτή της κρατικής ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ενώ υποτίθεται ότι ακόμη διεξάγεται έρευνα από την Ερευνητική Επιτροπή αλλά και από την Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής προκειμένου να αποδοθούν τυχόν αστικές και ποινικές ευθύνες στους υπαιτίους των αρνητικών εξελίξεων στις Κυπριακές τράπεζες, στοχεύει αφ΄ενός μεν στην παρεμπόδιση των αποκαλύψεων για τους πραγματικούς υπαιτίους, αφ΄ετέρου δε στην άμυνα έναντι των νομίμων διεκδικήσεων της MIG.  Φυσικά οι καταχρηστικές αυτές αγωγές που έχουν κατατεθεί στα αναρμόδια Κυπριακά Δικαστήρια και βρίθουν ανακριβών ισχυρισμών, νομικών ακροβασιών και αυθαιρεσιών δεν έχουν καμία τύχη».  

Αποδεικνύεται, καταλήγει ο Α. Βγενόπουλος, ότι ο λόγος που δεν επετράπη στην ALVAREZ & MARSAL από την κρατική ΛΑΪΚΗ να κάνει τις δέουσες έρευνες στην Τράπεζα είναι για να μην καταδειχθούν από το πόρισμά της οι ανακρίβειες και τα ψεύδη των ισχυρισμών των Διοικήσεων που μας διαδέχθηκαν και που είναι οι υπεύθυνοι για την καταστροφή της Τράπεζας.

Σχετική ανακοίνωση σε παρόμοιο ύφος εξέδωσε και η MIG:

Η MIG ανακοινώνει ότι εν συνεχεία της προσφυγής της στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία διεκδικεί το ποσό των 828 εκατ. Ευρώ πλέον ζημιών από την επένδυσή της στην ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, η κρατική πλέον τράπεζα κατέθεσε αγωγή εις βάρος της στα Κυπριακά Δικαστήρια για ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων Ευρώ «επιφυλασσόμενη να προσδιορίσει τους ισχυρισμούς και τη ζημία της σε μεταγενέστερο χρόνο».

Η αγωγή αυτή εναντίον της MIG, η οποία κατετέθη στα αναρμόδια Κυπριακά δικαστήρια και όχι στα Ελληνικά, παρόλο που η MIG είναι Ελληνική εταιρεία εδρεύουσα στην Ελλάδα και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών, με προφανή στόχο την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της νόμιμης απαίτησης της MIG που θα κριθεί από το αρμόδιο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η MIG θεωρεί ότι η αγωγή εις βάρος της δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, ενώ αντίθετα θεωρεί ότι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο θα αποδεχθεί την δική της προσφυγή.


inbnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: