Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς

Χαμηλότερα κινήθηκαν τη Δευτέρα οι τιμές του αργού πετρελαίου στις αγορές της Ασίας, λόγω των προοπτικών για ασθενέστερη ζήτηση αργού από την Κίνα και της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Το κύριο συμβόλαιο του αμερικανικού ελαφρού αργού, παράδοση Ιουλίου, υποχώρησε κατά 54 σεντς, στα 93,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας για παράδοση τον Ιούλιο μειώθηκε 19 σεντς, στα 102,45 δολάρια.

 

"Η αγορά αργού αντέδρασε αρνητικά στα σχόλια από την κινεζική Κυβέρνηση ότι θα ανεχθεί μια επιβράδυνση στον ρυθμό οικονομικής της ανάπτυξης", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Victor Shum, Διευθύνων Σύμβουλος της IHS Purvin και Gertz στη Σιγκαπούρη.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping δήλωσε την Παρασκευή ότι η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας, δεν θα θυσιάσει το περιβάλλον για μια προσωρινή οικονομική ανάπτυξη.
 

Εξάλλου, η μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού επιβάρυνε επίσης τις τιμές του "μαύρου χρυσού".

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 300.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαΐου, επίπεδο που βρίσκεται χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς για μείωση των αποθεμάτων κατά 600.000 βαρέλια.

Τα στοιχεία έδειξαν ασθενέστερη ζήτηση ενόψει της έναρξης του Καλοκαιριού, όπου παραδοσιακά οι Αμερικανοί μεταβαίνουν στις διακοπές τους με τα οχήματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: