Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Μπάρροους και Χουσείν Ές αποχώρησαν από την Διακομματική


Ο Συντηρητικός βουλευτής περιοχής Σάουθγκέιτ βορείου Λονδίνου, ιδρυτής και μέχρι προ ημερών πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Κύπρο, κ.Ντέβιντ Μπάρροους, (APPG – All Party Parliamentary Group) παραιτήθηκε της θέσεώς του και αντικατεστάθη από τον επίσης Συντηρητικό βουλευτή περιοχής βορείου Χέντον Μάθιου Οφφορτ [φωτο].


Ταυτόχρονα η τουρκικής καταγωγής βαρώνη Χουσείν Ές, η οποία είχε πρόσφατα αναλάβει θέση γραμματέως της ίδιας οργάνωσης παραιτήθηκε και αυτή της θέσεώς της και η θέση αναμένεται να αναπληρωθεί σύντομα.  Η εν λόγω βαρώνη είναι υποστηρίχτρια του κατοχικού καθεστώτος,  δικαιολογημένα υπήρξαν παραστάσεις από τη δική μας πλευρά για το ρόλο και θέση της στην εν λόγω Επιτροπή, λόγω σύγκρουσης συμφερόντων και τοποθετήσεων.  

Η Τζόαν Ράιαν προσπαθεί... να επανέλθει!

Εν τω μεταξύ η περιβόητη πρώην βουλευτής των Εργατικών Τζόαν Ράιαν, την οποία διόρισε το 2007 ως σύμβουλό του για το Κυπριακό ο πρωθυπουργός ΓκόρτονΜπράουν (όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία από τον Τόνυ Μπλέαρ, αλλά που δεν άργησε να την παύσει από τη θέση της), σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθεί να ξαναδοκιμάσει στις επόμενες βουλευτικές να επανακτήσει τη βουλευτική έδρα στοΈνφιλτ.
Οπως γράφει η εφημερίδα Ελευθερία της περασμένης Πέμπτης , η οποία θα ασχοληθεί εκτεταμένα στην επόμενη έκδοση με το θέμα, όπως γράφει, προς το παρόν η εν λόγω κυρία διχάζει ακόμα και το τοπικό Εργατικό Κόμμα για την υποψηφιότητά της το 2015. Δεν τη θέλουν, τη θεωρούν χαμένη υπόθεση. ΄Ομως, η Ράιαν επιμένει και για να γίνει το δικό της, έγραψε πρόσφατα στο τοπικό  Εργατικό Κόμμα Ένφιλτ πενήντα Τούρκους ως νέα μέλη, για να την ψηφίσουν. Τέλος, η  αγανάκτηση,  και η οργή του τοπικού Εργατικού Κόμματος είναι μεγάλη, συμπληρώνει η Ελευθερία.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Τζόαν Ράιν δεν είναι απλά φιλότουρκηγι΄αυτό και η αντίδραση της ομογένειας τότε, αλλά άτομο στρατευμένο υπέρ των τουρκικών συμφερόντων.
Εν τω μεταξύ ήδη άρχισαν να δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο του ΄Ενφιλτ επιστολές από Άγγλους κάτοικους οι οποίοι αποδοκιμάζουν την προσπάθειά της υπενθυμίζοντας τα οικονομικά σκάνδαλα στα οποία εμπλεκόταν.

Φανούλα Αργυρού, Λονδίνο 26.5.2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: