Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Στο δικαστήριο ο Αφγανός που πέταξε στα βράχια την φοιτήτρια


Μπορεί στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας να αναφέρεται ως 17χρονος ο Αφγανός που έριξε σε γκρεμό βάθους οκτώ μέτρων την 20χρονη φοιτήτρια Σπυριδούλα Χάιδου στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας, ωστόσο κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι ότι είναι ανήλικος!

Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει να υποβληθεί σε εξέταση DNA ώστε να εξακριβωθεί η πραγματική του ηλικία, καθώς η εμφάνισή του παραπέμπει σε ενήλικο άτομο. Ωστόσο, επειδή στα ταξιδιωτικά έγγραφα που έφερε μαζί του αναφέρεται ότι είναι 17 χρόνων, στην ανακοίνωση αναγράφηκε αυτή η ηλικία.

«Είναι ένα συνηθισμένο κόλπο που χρησιμοποιούν αρκετοί αλλοδαποί για να εκμεταλλεύονται την εύνοια του νόμου προς τους ανηλίκους. Αυτό, άλλωστε, είχε κάνει και ο Πακιστανός που είχε κακοποιήσει την 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο...» λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στην προανάκριση για τον τραυματισμό της 20χρονης φοιτήτριας από τα Θεοδώριανα της Άρτας.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ο νεαρός Αφγανός προσήχθη στην ανακριτή αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Ως τότε, φυσικά, παραμένει κρατούμενος στα κρατητήρια της Ασφάλειας Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: