Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Πολλές πυρκαγιές στην Κυπριακή ύπαιθρο

Σε συνολικά 40 κλήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στην ύπαιθρο ανταποκρίθηκε χθες και σήμερα τα ξημερώματα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι σοβαρότερες ήταν οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν η μια σε περιοχή  μεταξύ των χωριών Αγίας Βαρβάρας και Μαθιάτη και η άλλη στο χωριό Μοσφίλη.
Όσον αφορά την πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Αγίας Βαρβάρας και Μαθιάτη, η κα. Κεμιτζή ανέφερε ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για την συγκεκριμένη πυρκαγιά γύρω στις 23.50 και αμέσως ανταποκρίθηκε με 10 οχήματα της Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αφού πρώτα κατέκαψε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα.
Η άλλη σοβαρή πυρκαγιά στο χωριό Μοσφίλη, πρόσθεσε, ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα κατακαίοντας τρία δεκάρια από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και ένα υποστατικό με ζώα.
Η κα. Κεμιτζή είπε ότι επρόκειτο για «επικίνδυνη πυρκαγιά διότι ήταν μέσα στο χωριό», προσθέτοντας ότι και αυτή τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.
Ανέφερε, επίσης, ότι οχήματα της Πυροσβεστικής παραμένουν στο χώρο των πυρκαγιών για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Καταλήγοντας είπε ότι τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές θα διερευνηθούν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: