Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Διαμάντια και χρυσαφικά έκλεψαν δύο δράστες από χρυσοχοείο επί της Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφο

Με την μέθοδο «ριφιφί» οι δύο δράστες όπως εκτιμά η αστυνομία διέρρηξαν και έκλεψαν χρυσοχοείο επί της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφο, αποσπώντας απ’ αυτό διαμάντια και χρυσαφικά μεγάλης αξίας .


 Οι δράστες εισήλθαν πρώτα σε παρακείμενο χώρο και συγκεκριμένα σε κατάστημα σουβενίρ, και από εκεί, ανοίγοντας τρύπα στην μεσοτοιχία μπήκαν στο χρυσοχοείο που αποτελούσε τον στόχο τους . Οι δράστες φορούσαν μάλιστα τις κουκούλες από τις μπλούζες τους.
Η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για δύο δράστες κυπριακής καταγωγής εκ των οποίων ο ένας αναγνωρίστηκε από κάμερα παρακολούθησης που διέθετε το κατάστημα σουβενίρ. Η αστυνομία εντόπισε στο χρυσοχοείο ίχνη αίματος που δηλώνουν τον τραυματισμό των δραστών στην προσπάθεια τους να διαφύγουν με τα χρυσαφικά και διάφορα τιμαλφή που απέσπασαν.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Νίκος Τσαπής ανέφερε πως η αστυνομική διεύθυνση Πάφου διερευνά καταγγελία για διάρρηξη χρυσοχοείου και κλοπή. Η διάρρηξη στο χρυσοχοείο είπε,  έγινε τις πρωινές ώρες στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου , προσθέτοντας πως αυτή επιτεύχθηκε από διπλανό κατάστημα το οποίο παραβιάστηκε.
Σύμφωνα με τον κ Τσαπή αμέσως μετά την διάρρηξη κινητοποιήθηκαν μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου , έγιναν επιτόπιες εξετάσεις στην γύρω περιοχή, εξασφαλίστηκαν κάποια στοιχεία και οι έρευνες διενεργούνται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Επί τόπου κλήθηκε και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το κατά πόσο η μέθοδος του « ριφιφί» είναι γνωστή στα εγκληματικά στοιχεία και αν η αστυνομία έχει κληθεί να διερευνήσει υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών με πανομοιότυπο τρόπο, ο κ .Τσαπής είπε, πως « δεν πρόκειται για συχνό φαινόμενο».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου ανέφερε ακόμη  πως οι επιτόπιες εξετάσεις στην σκηνή συνεχίζονται ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εκτιμηθεί η αξία των κλαπέντων.  Στην σκηνή ανέφερε , έχουν εντοπιστεί τεκμήρια, προσθέτοντας πως η αστυνομία βρίσκεται σε  « καλό δρόμο». 
Η αστυνομία εκτιμά ακόμη  πως οι δράστες ενοικίασαν από κατάστημα ενοικιάσεως στη Γεροσκήπου μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού με την οποία και διέφυγαν.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί και φρουρείται.
Για τα κλοπιμαία δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: