Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο Δήμος Πέγειας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SEED (Speeding Every European Digital)

Το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα SEED (Speeding Every European Digital) ξεκίνησε την εφαρμογή του με τη συμμετοχή δύο κυπριακών φορέων, του Δήμου Πέγειας και της εταιρείας Interfusion Services Ltd με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που είναι διαθέσιμες στην Κύπρο αλλά και σε όλη την Ευρώπη.



Το έργο θα εφαρμοστεί πιλοτικά συνολικά σε 7 ευρωπαϊκές χώρες (Ρουμανία, Κροατία, Λετονία, Ισπανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Κύπρος). Η πλατφόρμα SEED παρέχει μια πλειάδα ελκυστικών υπηρεσιών όπως για παράδειγμα διαδραστικούς χάρτες, δρομολόγια λεωφορείων, φωτογραφίες διαφημιστικά φιλμάκια, ενημέρωση για τον καιρό, τοπική και διεθνής ενημέρωση , πληροφορίες εργοδότησης κτλ.


Στην Πέγεια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το SEED θα εγκατασταθεί σε διαδραστικές οθόνες και κιόσκια ενημέρωσης σε διάφορα σημεία του Δήμου. Σκοπός είναι να ενημερώνει και να εξυπηρετεί όλους τους νόμιμους πολίτες της Πέγειας - ντόπιους και ξένους ( υπάρχει πρόνοια  για αγγλική και ελληνική γλώσσα) αλλά ταυτόχρονα να παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση στις χιλιάδες των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή κάθε χρόνο.


Ο Δήμος Πέγειας, μέσω της συμμετοχής του στο έργο, προστίθεται στην ανακοίνωση, ευελπιστεί να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και καινοτόμο Δήμο, εγκαθιδρύοντας την ίδια στιγμή μια νέα βάση στη σχέση του με τους δημότες οι οποίοι θα ενημερώνονται χωρίς καμία απολύτως χρέωση για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων και θα εκφράζουν τις απόψεις, τις εισηγήσεις , ακόμη και την κριτική τους ώστε να καταστεί το SEED  ένα απαραίτητο εργαλείο παροχής ποιοτικών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.


Ο Δήμος Πέγειας καλεί τους δημότες του αλλά και τους τουρίστες να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία και να δώσουν στον Δήμο την ανατροφοδότηση τους μέσω των online ερωτηματολογίων που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του αλλά και στην ίδια την υπηρεσία, καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: