Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί των Ινστιντούτων Επιμορφωσης

Απλήρωτοι παραμένει η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) και δεν τους φτάνει μόνο αυτό, τους ζητείται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ έκαστος ώς εισφορά στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων πριν απο τις 10 Φεβρουαρίου.




Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Αδιόριστων ΚΙΕ, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πληρωθεί για το Δεκέμβριο, ενώ ως αυτοτελώς εργαζόμενοι, υποχρεούνται να καταβάλουν το 14,6% της αμοιβής τους για την τριμηνία 7 Οκτωβρίου 2013 - 5 Ιανουαρίου 2014 στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Προστίθεται ότι οι εκπαιδευτικοί των KIE ανήκουν στις χαμηλά αμειβόμενες ομάδες του πληθυσμού και έχουν υποστεί τεράστιο εισοδηματικό πλήγμα μετά από την διάλυση του ΙΔΑΒΕΠ, ενώ εργοδοτούνται πλέον με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών.

«Αυτό σημαίνει πως οι εκπαιδευτικοί καλούνται ως αυτοτελώς εργαζόμενοι πλέον να καταβάλλουν το 14,6% των ήδη χαμηλών απολαβών  τους στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, χωρίς να έχουν δικαίωμα σε ανεργιακό επίδομα τους καλοκαιρινούς μήνες» αναφέρεται.

Συμπληρώνεται εξάλλου πως οι εκπαιδευτικοί «θεωρούν παράνομο το καθεστώς του αυτοτελώς εργαζομένου που έχει επιβληθεί σε όλους τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς των απογευματινών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας. αφού οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται είναι συνθήκες μισθωτού υπαλλήλου όχι αυτοτελώς εργαζόμενου».

Κάνουν επίσης λόγο για επιδείνωση του προβλήματος επιβίωσής τους, λόγω των συχνών καθυστερήσεων στην καταβολή των πληρωμών, αλλά και στο αυξημένο κόστος μετακίνησης. Καλούν τέλος τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας «να πάψουν να νίπτουν τας χείρας τους και να συνεργαστούν μεταξύ τους» για να βρεθούν οριστικές λύσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια: