Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Eπίσκεψη του Δημάρχου Πάφου στο Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Κ. Πάφου


Ο Δήμος Πάφου έχει υιοθετήσει μια φιλοσοφία ανθρωποκεντρική, συναρτημένη με την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, ιδιαίτερα των παιδιών.



Σε μια τέτοια εποχή, προτεραιότητα και επιθυμία μου, ως Δήμαρχος, είναι να είμαστε, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίπλα σε κάθε δημότη και σε κάθε ανάγκη που προκύπτει, στα παιδιά, στις μητέρες, στους ηλικιωμένους, στα άτομα με αναπηρία, στους έφηβους, στους άνεργους, στην οικογένεια που βρίσκεται σε κρίση.

Μέλημα μας, είναι να στηρίξουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, όλες τις κοινωνικές δομές και όπου είναι δυνατό να διευρύνουμε τα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας. Μια από τις δεσμεύσεις μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού Κ. Πάφου, αφού είναι αποδεδειγμένη η ανάγκη της προσφοράς υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίσουμε να αναζητούμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατή χρηματοδοτική πηγή, ώστε να ανταποκριθούμε στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και να είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε μια κοινωνική πολιτική ικανή να ανακουφίσει και να εγκαθιδρύσει σχέσεις ισοτιμίας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης σε όλους τους δημότες μας.

Η κοινωνική πολιτική προϋποθέτει την ευαισθησία και την συνεργασία όλων των φορέων. Όλοι μαζί, τοπική αυτοδιοίκηση, τοπική κοινότητα, φορείς, σωματεία και δημότες της πόλης μας, χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό υποστηρικτικό δίκτυο μέσα στο Δήμο μας με κύριο στόχο τη φροντίδα στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: