Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πρόγραμμα «Κινητοποίηση και η Δικτύωση των Νέων» από το ΣΚΕ Γεροσκήπου


Εγκρίθηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου η αίτηση του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Γεροσκήπου για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κινητοποίηση και η Δικτύωση των Νέων», που εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο του έργου «Δράση 5.1», του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.



Οι επιδιώξεις του προγράμματος αφορούν την ανάπτυξη της συνεργασίας και του διαρθρωμένου διαλόγου μεταξύ των νέων της περιοχής και των αρμοδίων, για τη χάραξη πολιτικής, για τη νεολαία, με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό από το ΣΚΕ Γεροσκήπου, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων των νέων της περιοχής, κατέδειξε έντονα τα προβλήματα της ανεργίας, της αντικοινωνικής συμπεριφοράς των νέων, του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού μεγάλου αριθμού κατοίκων, την άγνοια των νέων για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και τα προβλήματα επικοινωνίας που αντιμετωπίζουν με συνήλικους, γονείς, καθηγητές και οργανωμένα σύνολα.

Μέσα από την εγκριθείσα δράση, το ΣΚΕ Γεροσκήπου στοχεύει στην καταπολέμηση των παραπάνω προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, μέσα από δράσεις ειδικά σχεδιασμένες γι’ αυτό το σκοπό. Οι δράσεις αφορούν εργαστήρια διαρθρωμένου διαλόγου, σεμινάρια και βιωματικές ομάδες. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων θα περίπου είναι 35 νέοι, οι οποίοι κατοικούν στη Γεροσκήπου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου.

Στις 23 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Γεροσκήπου μια πρώτη ενημερωτική, για το πρόγραμμα, συνάντηση και καθορίστηκαν οι πρώτες ενέργειες. Όσοι νέοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εργασίες του προγράμματος, μπορούν να απευθυνθούν στο ΣΚΕ Γεροσκήπου, στο τηλ. 99 914 540.






Από Δήμο Γεροσκήπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: