Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ψάρι με άσπρη σος

ΥΛΙΚΑ:
Για ένα ψάρι:

• 1 ψάρι φιλεταρισμένο εσωτερικά 
• 25 γρ. μανιτάρια
• 330 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 200 γρ καθαρισμένες γαρίδες
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι με μακριά φύλλα
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.


• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΑΣΠΡΗ ΣΟΣ

• 4 κουτ. λευκό κρασί
• 80 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
• 50γρ. φρέσκο Βούτυρο
• 2 κοφτές κουτ. σούπας κορνφλάουρ
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε τα μανιτάρια μέσα στο λευκό κρασί και τα αφήνετε για περίπου 15’. Στο μεταξύ κόβετε τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βράζετε για 1’. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψιλοκόβετε το άσπρο μέρος από 1 κρεμμυδάκι, τις γαρίδες σε κομμάτια 1,5 με 2 εκ. και τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα μανιτάρια, το μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κρατάτε το κρασί από τα μανιτάρια γιατί θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα). Αλατίζετε ελαφρά το ψάρι και αφού βάλετε τη γέμιση μέσα με ένα κουτάλι ανάμεσα στα φιλέτα, γυρνάτε το επάνω φιλέτο, ώστε να κλείσετε το ψάρι. Δένετε γύρω από το ψάρι τα πράσινα φύλλα από τα κρεμμυδάκια με φιογκάκι, ώστε να μη χυθεί η γέμιση. Μεταφέρετε το ψάρι σε ταψί, το περιχύνετε με 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το κρασί που έχουμε φυλάξει από τα μανιτάρια και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40’ στους 180ο βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τα υγρά από το ταψί. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς για 3’. Προσθέτετε σε κομμάτια το βούτυρο, συνεχίζοντας να ανακατεύετε για άλλα 3’. Διαλύετε το κορνφλάουρ μέσα σε 4 κουτ. σούπας λευκό κρασί, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Μετά από 5’ δοκιμάζουμε τη γεύση και ανάλογα προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε το ψάρι (αν θέλουμε με τα κρεμμυδάκια όπως είναι δεμένο), περιχύνετε το ψάρι με 2-3 κουταλιές από την άσπρη σος και τελειώνετε με μαύρο πιπέρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: