Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Κέικ με δημητριακά

Υλικά:
500 γρ φαρίνα
250 γρ βούτυρο
2 1/2 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 φλυτζ τσαγιού γάλα
4 αυγα
1/4 κουτ γλυκ κανέλα
1/4 κουτ γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 φλυτζ τσαγ κορν φλέικς κλασσικά τριμμένα
1 φλυτζ τσαγ κορν φλέικς σοκολατένια τριμμένα
1/2 φλ τσαγ αμύγδαλα τριμμένα.


1/2 φλ τσαγ φουντούκια ή καρύδια τριμμένα
για το γλάσσο
200 γρ λευκή σοκολάτα
50 γρ βούτυρο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας τα για 3'
Προσθέτουμε τη φαρίνα με το γάλα και ύστερα την κανέλα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε
Ύστερα προσθέτουμε τα τριμμένα κορν φλέικς των 2 ειδών, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια (ή καρύδια) ενώ πλέον δεν ανακατεύουμε με το μίξερ αλλά με μια σπάτουλα
Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ μας (κλασσική φόρμα) και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 3 τέταρτα περίπου το κέικ μας στους 180-200 βαθμούς. (το ψήσιμο εξαρτάται από το φούρνο)

Γλάσο:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και ύστερα ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει κρεμώδες το μίγμα μας χωρίς να σβολιάσει.

Έχουμε βγάλει το κέικ μας το έχουμε ξεφορμάρει και ύστερα ρίχνουμε το έτοιμο γλάσσο, ζεστό πάνω στο κέικ