Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σταμάτησε η ζωή για την έγκυο που ήταν εγκεφαλικά νεκρή

Οι γιατροί του νοσοκομείου Τζον Πίτερ Σμιθ του Τέξας αποσύνδεσαν την Κυριακή μια έγκυο γυναίκα, η οποία ήταν εγκεφαλικά νεκρή αλλά διατηρούνταν στη ζωή με τεχνητά μέσα.
Η Μαρλίζ Μουνιός, 33 ετών, διατηρούνταν στη ζωή βάσει ενός νόμου της πολιτείας που απαγορεύει αυστηρά την αποσύνδεση μιας εγκυμονούσας από τα μηχανήματα που την κρατούν στη ζωή, άσχετα με την εξέλιξη της εγκυμοσύνης της.


Την Παρασκευή, δικαστής διέταξε την αποσύνδεση της Μουνιός από τα μηχανήματα υποστήριξης.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο δικαστής αποφάνθηκε ότι βάσει του νόμου η γυναίκα θεωρούνταν νεκρή και ότι η νομοθεσία που την προστάτευε εξαιτίας της εγκυμοσύνης της δεν είχε εφαρμογή σε αυτή την περίπτωση.
Σύμφωνα με την έκθεση του νοσοκομείου JPS, που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, το έμβρυο ακόμα κι αν γεννιόταν, δεν θα ήταν σε θέση να ζήσει, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η Μουνιόζ κατέρρευσε στις 24 Νοεμβρίου από πνευμονική εμβολή και ήταν τότε 4 μηνών έγκυος. Οι γιατροί του διαπίστωσαν ότι η άτυχη γυναίκα ήταν εγκεφαλικά νεκρή και η οικογένειά της είχε ζητήσει να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα υποστήριξης, όπως ήταν άλλωστε και η επιθυμία της 33χρονης.
Σε μια διαφορετική περίπτωση, μια οικογένεια από την Καλιφόρνια δίνει μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή με τεχνητά μέσα, η 13χρονη κόρη τους, παρόλο που οι γιατροί τους έχουν ανακοινώσει ότι το κορίτσι είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Τα προβλήματα της νεαρής επήλθαν μετά από μια εγχείρηση ρουτίνας στην οποία υποβλήθηκε για αφαίρεση των αμυγδαλών της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: