Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πληρώνουν κοπέλες για να τις βλέπουν να τρώνε. ΒΙΝΤΕΟ



Η εικονική πραγματικότητα έχει εισβάλει για τα καλά στη Νότια Κορέα αφού τα πάντα πλέον γίνονται μέσω υπολογιστή. Ωστόσο, η νέα διαδικτυακή τρέλα στη χώρα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!!!

Οπως αναφέρει το CNN, πρόκειται για το επονομαζόμενο «muk -bang» που μεταφράζεται ως «δωμάτια φαγητού» και ουσιαστικά πρόκειται για την live streaming παρακολούθηση ανθρώπων να τρώνε τεράστιες ποσότητες φαγητού καθώς συνομιλούν με τους θεατές.
Η σταρ του συγκεκριμένου φαινομένου είναι η Diva , μία πανέμορφη 33χρονη με στομάχι ελέφαντα και μεταβολισμό κολιμπρί. Κάθε βράδυ γύρω στις 8 το βράδυ, αρκετές χιλιάδες τηλεθεατές συντονίζονται για να παρακολουθήσουν τη Diva - (το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Παρκ Σέο Γέον) να τρώει φαγητό αρκετό για να ταΐσει μία τάξη κολεγίου.
Συγκεκριμένα η Παρκ καταβροχθίζει με άνεση τέσσερις μεγάλες πίτσες ή τρία κιλά βοδινού κρέατος σε κάθε βίντεο. Μετά το φαγητό, περνά δύο ή τρεις ώρες μιλώντας με τους φαν της στο chat room.
Για την Παρκ, το φαγητό σε απευθείας σύνδεση δεν είναι απλώς ένα χόμπι αλλά μια σημαντική πηγή εισοδήματος - που φτάνει μέχρι και τα 9.300 δολάρια το μήνα αποκλειστικά από τις εκπομπές της.
Το κόστος της είναι επίσης υψηλό , όμως . Λέει ότι ξοδεύει κατά μέσο όρο $3.000 το μήνα αγοράζοντας τρόφιμα για το show της , το οποί μεταδίδει για περίπου τέσσερις με έξι ώρες κάθε βράδυ.
Χάρη στο ζωντανό chat room, που συνοδεύει το κανάλι της το σόου γίνεται διαδραστικό και η ίδια λαμβάνει εκατοντάδες σχόλια τα οποία διαβάζει σε πραγματικό χρόνο.
«Οι θαυμαστές μου μου λένε ότι αγαπούν πραγματικά να με βλέπουν να τρώω γιατί λένε ότι το κάνει με τόση ευχαρίστηση και όλα φαίνονται τόσο νόστιμα», δηλώνει η ίδια μιλώντας στο CNN.
«Πολλοί φαν μου είναι ασθενείς νοσοκομείου, οι οποίοι έχουν πρόσβαση μόνο σε τρόφιμα νοσοκομείου και τους ευχαριστεί να βλέπουν εμένα να τρώω κάτι διαφορετικό» συμπληρώνει.
Ωστόσο το «κοινωνικό έργο» της δε τελειώνει εδώ: «Ενα από τα καλύτερα σχόλια που έχω λάβει ήταν από μία φαν που κατάφερε να καταπολεμήσει την ανορεξία της παρακολουθώντας τις εκπομπές μου» αναφέρει η Παρκ «αυτό σημαίνει πραγματικά πολλά για μένα.»
Η Παρκ μαγειρεύει περίπου το ένα τρίτο των τροφίμων που τρώει , και τα υπόλοιπα τα παραγγέλνει. Από την πλευρά τους οι θαυμαστές δείχνουν την αγάπη τους στέλνοντας της χρήματα με τη μορφή εικονικών μαρκών που μπορούν να εξαργυρωθούν από το Afreeca TV, την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που φιλοξενεί το κανάλι της και παίρνει το 30% με 40% των κερδών.

Κάθε πληρωμή από τους θεατές είναι καθαρά εθελοντική , αφού όλα τα κανάλια μπορούν να προβληθούν δωρεάν. Η υπηρεσία περιορίζεται επί του παρόντος στη Νότια Κορέα , αν και η εταιρεία έχει σχέδια να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποση βλακεια υπαρχει στον κοσμο Θεε μου???