Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Φρίκη. Βιασμός 15χρονης από 38 άνδρες



Δεκαπεντάχρονο κορίτσι στη Μαλαισία βιάστηκε ομαδικά από 38 άνδρες. Η αστυνομία ερευνά επίσης αν θύμα βιασμού έπεσε και η 17χρονη φίλη της, ενώ μέχρι στιγμής έχει συλλάβει ως ύποπτους 13 άνδρες. 





Το τηλεοπτικό δίκτυο Astro Awani και η εφημερίδα The Star αναφέρουν ότι η επίθεση σημειώθηκε στο βόρειο κρατίδιο Κελαντάν στις 20 Μαΐου όταν το κορίτσι αφού συναντήθηκε με μια φίλη της οδηγήθηκε σε μια άδεια καλύβα, στέκι τοξικομανών της περιοχής, όπου τη βίασαν. Η επίθεση αυτή έχει προκαλέσει την οργή των οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον διοικητή της αστυνομίας του Κελαντάν, αναφέρουν ότι την έφηβη βίασαν 38 άνδρες. 

Η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο βιασμός θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν οι κάτοικοι του χωριού είχαν καταγγείλει την παρουσία των τοξικομανών στην περιοχή. Στη Μαλαισία σχεδόν 3.000 βιασμοί καταγγέλθηκαν στην αστυνομία το 2012, ενώ στο 52% των περιπτώσεων θύματα ήταν κορίτσια μικρότερα των 16 ετών, όπως επισημαίνουν τα στοιχεία της αστυνομίας. 

Η υπόθεση αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου, καθώς η τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου που συγκροτείται από ισλαμιστικό κόμμα υποστηρίζει ότι η πρότασή της να υιοθετηθούν οι διατάξεις του ισλαμικού νόμου (χουντούντ), που προβλέπει αυστηρές ποινές, θα αποθαρρύνει τους επίδοξους εγκληματίες. 

Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters 

 http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-kosmos/47/202206/orgi-sti-malaisia-apo-to-viasmo-15chronis-apo-38-andres?vid=#sthash.AYIigX26.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: