Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Βαριές "καμπάνες" από το δικαστήριο Λάρνακας σε άντρα και γυναίκα για υποθέσεις εισαγωγής ναρκωτικών στην Κύπρο


Ποινή φυλάκισης δέκα χρόνων επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε  στη Λάρνακα στον Kevin Johson 42 χρόνων, από την Ολλανδία, ο οποίος βρέθηκε ένοχος, ύστερα και από δική του παραδοχή, στις κατηγορίες της εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α, κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια, ενάμιση κιλού κοκαΐνης.  


Τέσσερα χρόνια φυλακή και στην 23χρονη με τα 168 γραμμάρια κοκαϊνης.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, ο Ολλανδός έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Άμστερνταμ στις 21 Μαρτίου 2014 μη έχοντας μαζί του αποσκευές.  Θεωρήθηκε όμως ύποπτος καθώς  υπήρχαν πληροφορίες της ΥΚΑΝ ότι πιθανώς να μετέφερε ναρκωτικά, έτσι με το που έφτασε στο αεροδρόμιο, ανακόπηκε για σωματικό έλεγχο, ενώ του ζητήθηκε να υποβληθεί και σε ακτινολογικό έλεγχο.

Λόγω της άρνησης του 42χρονου να υποβληθεί σε κάτι τέτοιο, η Αστυνομία τον συνέλαβε και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για ακτινολογικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι στο σώμα του υπήρχαν σκευάσματα που, όπως ανέφερε ο ίδιος στην Αστυνομία, περιείχαν κοκαΐνη, συνολικά 69 σκευάσματα με κοκαΐνη, συνολικού βάρους ενάμιση κιλού.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του Κακουργιοδικείου ο Πρόεδρος του Σώματος Νικόλαος Σάνδης, ανέφερε ότι ο 42χρονος παραδέχθηκε τη διάπραξη του αδικήματος, συνεργάστηκε με την Αστυνομία και τις ανακριτικές αρχές και βοήθησε ουσιαστικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πρόσθεσε ότι λήφθηκαν ως ελαφρυντικά, το λευκό ποινικό του μητρώο, η μεταμέλεια και η αποφασιστικότητα του να απέχει στο μέλλον από τέτοιου είδους αδικήματα. Ο κ. Σάνδης σημείωσε ακόμα την αναγκαιότητα επιβολής αποτρεπτικών ποινών για τέτοιου είδους αδικήματα.

Τελικά το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον 42χρονο ποινή φυλάκισης 10 χρόνων στην πρώτη κατηγορία δηλαδή της εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α, καμία ποινή στη δεύτερη κατηγορία για κατοχή και ποινή φυλάκισης 10 χρόνων στην τρίτη κατηγορία για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια. Οι δύο ποινές συντρέχουν.

Εξάλλου, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε στη Λάρνακα επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων στην Elena Luminata Pislaru, 23 χρόνων κάτοικο Λεμεσού, αφού την βρήκε ένοχη, ύστερα και από δική της παραδοχή στις κατηγορίες της εισαγωγής, κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια, 168 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η 23χρονη έφτασε γύρω στις επτά το απόγευμα στις 14 Απριλίου 2014, στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Ολλανδία μέσω Βελιγραδίου και Αθήνας. Η ΥΚΑΝ, που είχε πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών, προχώρησε σε έλεγχο των αποσκευών της 23χρονης, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Τα μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές, προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο της και πάνω και εντός του σώματος της εντοπίστηκαν σκευάσματα κοκαΐνης βάρους 168 γραμμαρίων.
Η κοπέλα μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου με τη βοήθεια των ιατρών, εξήχθησαν από το σώμα της, πέντε σκευάσματα, που περιείχαν, ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 168 γραμμαρίων.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του Κακουργιοδικείου, ο Πρόεδρος του Σώματος Νικόλαος Σάνδης, ανέφερε ότι η 23χρονη παραδέχθηκε το αδίκημα και συνεργάστηκε με την Αστυνομία. Πρόσθεσε ότι λήφθηκαν ως ελαφρυντικά το λευκό ποινικό της μητρώο, η οικογενειακή της κατάσταση, με «ασπίδα» όπως είχε χαρακτηριστικά το γεγονός ότι είναι 10 εβδομάδων έγκυος και το γεγονός ότι η κατηγορούμενη «παροτρύνθηκε από άλλους» στη διάπραξη του αδικήματος.  

Ο κ. Σάνδης σημείωσε επίσης την αναγκαιότητα επιβολής αποτρεπτικών  ποινών για τέτοιου είδους αδικήματα και την ανάγκη εξατομίκευσης της ποινής. Τελικά το Κακουργιοδικείο επέβαλε στην 23χρονη ποινή φυλάκισης 4 χρόνων στην πρώτη κατηγορία δηλαδή της εισαγωγής ναρκωτικών, καμία ποινή στη δεύτερη κατηγορία για κατοχή και ποινή φυλάκισης 4 χρόνων στην τρίτη κατηγορία για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια. Οι δύο ποινές συντρέχουν.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=12276&catid=9#sthash.E3p42cNM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: