Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Αναβολή 15 ημερών στην ψήφιση νόμου για ποινικοποίηση σεξουαλικών αδικημάτων και εποπτεία


Κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής και κατόπιν έντονων αντιπαραθέσεων, που κράτησαν μία περίπου ώρα, αποφάσισε την αναβολή για 15 ημέρες της τελικής συζήτησης και ψηφοφορίας επί της προτάσεως νόμου για την ποινικοποίηση ορισμένων σεξουαλικών αδικημάτων κατά ανηλίκων και για την εποπτεία των σεξουαλικώς αδικοπραγούντων κατά ανηλίκων.


Υπέρ του αιτήματος για αναβολή τάχθηκαν 26 Βουλευτές (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ και Ζαχαρίας Κουλίας), ενώ εναντίον ψήφισαν 23 Βουλευτές (ΑΚΕΛ, ΚΣ ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών). Δεν υπήρξαν αποχές, ενώ απουσίαζε το Κίνημα Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών.

Η πρόταση νόμου είχε κατατεθεί από τη Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, η οποία, όπως και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, υποστήριξαν την απόρριψη αιτήματος του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, για αναβολή, προκειμένου να εξετασθεί σχετικό κυβερνητικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε σήμερα, με πρόνοιες για πολύ περισσότερα σχετικά θέματα, όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, όπως και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης και άλλοι Βουλευτές.

Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η θέσπιση ειδικού νόμου για την ποινικοποίηση ορισμένων σεξουαλικών αδικημάτων κατά ανηλίκων και για την εποπτεία των σεξουαλικώς αδικοπραγούντων κατά ανηλίκων, με στόχο την πληρέστερη και με πιο σύγχρονα μέσα αντιμετώπιση σεξουαλικών αδικημάτων κατά ανηλίκων, καθώς και για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της παιδοφιλίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: