Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Εκστρατεία της αστυνομίας για πάταξη των κλοπών μετάλλων


Να σταματήσει τις κλοπές μετάλλων επιχειρεί η αστυνομία η οποία έχει αρχίσει εκστρατεία για εντοπισμό και σύλληψη των προσώπων που ενέχονται σε τέτοιες υποθέσεις. Δεκάδες ήταν οι καταγγελίες στην επιχείρηση που ήταν ανά το παγκύπριο μεταξύ 21 και 22 Μαΐου.



Στη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν συνολικά 41 υποστατικά και 330 οχήματα που μετέφεραν μέταλλα, έγιναν 123 τροχαίες καταγγελίες οχημάτων, στα οποία μεταφέρονταν μέταλλα, έγιναν 12 εξώδικες καταγγελίες από το Τμήμα Περιβάλλοντος και 11 εξώδικες καταγγελίες από το Υπουργείο Εργασίας, ελέγχθηκαν 4 υποστατικά από την υπηρεσία Φ.Π.Α. ενώ το Τμήμα Τελωνείου διενήργησε στο Λιμάνι Λεμεσού συνολικά ελέγχους σε 39 εμπορευματοκιβώτια, χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε καταγγελία.

Η επιχείρηση εντάσσεται στις δράσεις του κύκλου πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν πέραν της Αστυνομίας, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, το Τμήμα Τελωνείων και η Υπηρεσία Φ.Π.Α από το Υπουργείο Οικονομικών, τα Τμήματα Επιθεωρήσεων και Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως επίσης η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Τα αποτελέσματα της επιχείρησης θα αξιολογηθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο τη συνέχιση και ενδυνάμωση της κοινής αυτής προσπάθειας, που αποσκοπεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της διάπραξης αδικημάτων, που αφορούν την κλοπή μετάλλων.
Παράλληλα, το πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας και δράσης θα αξιοποιηθεί για την καταπολέμηση και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.


Επιπρόσθετα από τις οργανωμένες δράσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο των αρμόδιων φορέων, οι πολίτες καλούνται εκεί και όπου ενδείκνυται, να λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα προστασίας της περιουσίας τους, ούτως ώστε να μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες να πέσουν θύματα κλοπής χαλκού και άλλων μετάλλων.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=12277&catid=9#sthash.I7QpYJ7H.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: