Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Επέκταση του τουριστικού ωραρίου στην Κύπρο παρά τις αντιδράσεις


Tην επέκταση της διάρκειας ισχύος των υφιστάμενων τουριστικών διαταγμάτων μέχρι και την 31 Αυγούστου 2014, με τις ίδιες ως τώρα ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τόσο κατά της καθημερινές όσο και κατά την Κυριακή, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία υπό την προεδρία Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου.



Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, κατά την Κυριακή, το ωράριο θα ισχύει από τις 10.30πμ μέχρι τις 7.30μμ, με εξαίρεση την περίπτωση της ελεύθερης Αμμοχώστου, για την οποίαν προτείνεται ωράριο λειτουργίας από τις 7πμ μέχρι και τις 11μμ όπως ήταν και η εισήγηση των Δημάρχων και άλλων τοπικών παραγόντων.

Το γεγονός ότι το ίδιο ωράριο ακολουθείτο και στο παρελθόν, αλλά και τα δεδομένα της περιοχής αυτής δικαιολογούν τη διαφοροποίηση αυτή, αναφέρεται.
Τα δεδομένα της περιοχής αφορούν την ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση, την περιορισμένη χρονικά τουριστική περίοδο λειτουργίας των καταστημάτων σε συνάρτηση με αδυναμία λειτουργίας τους κατά τη χειμερινή περίοδο, τη συγκέντρωση καταστημάτων σε μικρές γεωγραφικές περιοχές και τα εν γένει χαρακτηριστικά του τουρισμού που αυτή η περιοχή προσελκύει.


Πηγή: ΚΥΠΕ
http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=12289&catid=9#sthash.jQGDDcSt.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: