Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

«Να επανέλθει η θανατική ποινή για τους βιαστές βρεφών»



Την επαναφορά και επιβολή θανατικής ποινής στους βιαστές βρεφών ζήτησε η Χρυσούλα Γιαταγάνα, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου: «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας».

Η πρώην εισαγγελέας, και νυν ανεξάρτητη βουλευτής, τόνισε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συνέπειες της σεξουαλικής βίας είναι ολέθριες και για το λόγο ότι οι ψυχολογικές πληγές του θύματος παραμένουν εφ' όρου ζωής και εμποδίζουν την ομαλή ψυχοπνευματική ανάπτυξή του και την ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο. Για το λόγο αυτό, ο νομοθέτης πρέπει να εξαντλεί την αυστηρότητά του. Μόνο έτσι μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά τα παιδιά».

Επίσης, πρόσθεσε:  «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συνέπειες της σεξουαλικής βίας είναι ολέθριες και για το λόγο ότι οι ψυχολογικές πληγές του θύματος παραμένουν εφ' όρου ζωής και εμποδίζουν την ομαλή ψυχοπνευματική ανάπτυξή του και την ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο. Για το λόγο αυτό, ο νομοθέτης πρέπει να εξαντλεί την αυστηρότητά του. Μόνο έτσι μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά τα παιδιά».

Συνέχισε λέγοντας: «Ιδιαίτερα στην περίπτωση βιασμού ανηλίκου, την πλέον κτηνώδη πράξη που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά σωματική βλάβη ή και στο θάνατο ακόμα του βρέφους ή του παιδιού, ο νόμος πρέπει να είναι αμείλικτος... Πρέπει να προβλέπεται η ποινή του θανάτου, κύριε υπουργέ. Πρέπει να επανέλθει η ποινή του θανάτου. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε από την κακοποίηση βρέφη και μικρά παιδιά».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, οι δράστες: «δεν αναμορφώνονται, δεν επιδέχονται κανενός είδους σωφρονισμό, δεν λειτουργούν ανθρώπινα, δεν είναι άνθρωποι και πρέπει να εκτελούνται για να καθαρίζει η κοινωνία, για να προφυλάσσονται τα παιδιά μας».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Να μην σας τρομάζουν οι ποινές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Οι πράξεις αυτών που βιάζουν μωρά και νήπια να σας τρομάζουν, γιατί θανατώνουν ό,τι πολυτιμότερο έχει ολόκληρη η ανθρωπότητα και παραβιάζουν με το χειρότερο τρόπο την παγκόσμια Δικαιοσύνη, με την οποία έρχεται να εναρμονιστεί το παρόν νομοσχέδιο»..


http://www.kontranews.gr/politiki/item/6953-giatagana-thanatikh-poinh

Δεν υπάρχουν σχόλια: