Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Την λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου επειδή παντρεύτηκε εκείνον που αγαπούσε

Τα μέλη της οικογένειάς της ισχυρίζονται ότι ήταν ήδη αρραβωνιασμένη με τον εξάδελφό της.


Μία 25χρονη γυναίκα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στο Πακιστάν από την οικογένειά της επειδή παντρεύτηκε τον άνδρα που αγαπούσε, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Λαχόρης.
Ο αστυνομικός Νασεέμ Μπατ δήλωσε πως 20 συγγενείς της Φαρζάνα Ικμπάλ, επιτέθηκαν σε εκείνη και το σύζυγό της με μπαστούνια, πέτρες και τούβλα, μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχόρης.
Σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος, η 25χρονη παντρεύτηκε τον Μοχάμαντ Ικμπάλ, ενώ ήταν αρραβωνιασμένη με εξάδελφό της, επομένως δεν επιτρεπόταν να νυμφευθεί άλλον άνδρα.
Ο συνήγορός της, δήλωσε πως ο πατέρας της είχε κατηγορήσει το σύζυγό της ότι απήγαγε την κόρη του, ωστόσο το ζευγάρι αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Από την επίθεση, η νεαρή γυναίκα έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από τους 20 δράστες μόνο ο πατέρας της δεν επιχείρησε να διαφύγει και παραδέχθηκε πως σκότωσε την κόρη του.
Όλα αυτά τη στιγμή που περίπου 1.000 γυναίκες στο Πακιστάν δολοφονούνται καθημερινά από συγγενείς τους σε φόνους τιμής, σύμφωνα με την ομάδα για την υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν Aurat. Ωστόσο, είναι πιθανό ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων να είναι ακόμα υψηλότερος και απλώς να μην καταγράφεται.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: