Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ξανά στο κελί Βέργας, Σολωμονίδου και Σύφαντος


Με αφορμή την συναυλία Ρουβά στην Πάφο ο δήμαρχος της πόλης οδηγήθηκε και πάλι στα αστυνομικά κρατητήρια.
Νέες εξελίξεις στις υποθέσεις του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα. Μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας ο Δήμαρχος Πάφου επανασυνελήφθη για τη γνωστή υπόθεση με τη συναυλία του γνωστού Ελλαδίτη Σάκη Ρουβά στην Κύπρο, όπου φέρεται να υπήρξε κατάχρηση δημόσιου χρήματος.  

Η επανασύλληψη του κ. Βέργα έγινε το απόγευμα με βάση δικαστικό ένταλμα. Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για την έκτακτη δημοτική υπάλληλο του Δ. Πάφο 33 ετών Μαρία Σολομωνίδου αλλά και για τον Ελλαδίτη σύζυγο της Κωνσταντίνο Σύφαντο 36 ετών τα οποία εκτελέστηκαν το απόγευμα. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου εξετάζουν την υπόθεση αυτή μετά τις καταγγελίες του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της  ΕΔΕΚ στο Δ. Πάφου  Βάσου Δημητρίου στις 6 Οκτωβρίου  ο οποίος κάνει λόγο για ύποπτες διαδρομές χρημάτων τα οποία προέρχονται από χορηγίες.
 
Ο Δήμαρχος Πάφου τελεί ήδη υπό κράτηση και το διάταγμα που εξέδωσε πριν τέσσερις μέρες το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εκπνέει σήμερα, για αυτό και ζητήθηκε η έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης αυτή τη φορά για τα υπό διερεύνηση αδικήματα σε σχέση με τη συναυλία.
 
Ο κ. Βέργας θεωρείται ερευνάται για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσία προς διάπραξη πλημμελήματος, συνομωσία για καταδολίευση, συνομωσία για κατάχρηση εξουσίας, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις , απάτη και κατά παράβαση του περί και παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμων.
 
Η Νομική Υπηρεσία στο πλαίσιο σημερινής της σύσκεψης αποφάσισε τη διερεύνηση των καταγγελιών για τη συναυλία του Σάκη Ρουβά για αυτό και ζήτησε από τους εξεταστές να προχωρήσουν μέσω επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου στην έκδοση διατάγματος σύλληψης του.
 
Ο νομικός σύμβουλος του Ελλαδίτη καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει την θέση του πελάτη του απεκάλυψε ότι υπέγραψε συμφωνία με το Δήμαρχο Πάφου η οποία δεν υπάρχει στο Δήμο. Η διοργάνωση της συναυλίας είχε αναληφθεί από την εταιρεία του συζύγου της έκτακτης δημοτικής υπαλλήλου Μαρίας Σολομωνίδου.
 
Εναντίον της Μαρίας Σολομωνίδου εξετάζονται υποθέσεις παραμέλησης υπηρεσιακών καθηκόντων , συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος  συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνομωσίας για καταδολίευση, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις , απάτη και κατά παράβαση του περί και παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμων.
 
Εναντίον του 36χρονου συζύγου της Κωνσταντίνου Σύφαντου εξετάζονται τα αδικήματα , συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος  συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνομωσίας για καταδολίευση, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις , απάτη και κατά παράβαση του περί και παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμων.
 
Στο μεταξύ σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου και ερωτηθείς σχετικώς ανέφερε πως δεν μπορούσε να προβεί σε καταγγελία πιο νωρίς επειδή θα έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να δει αν η εταιρεία ανταποκρινόταν και κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Πάφου σ’  αυτά που υποσχέθηκε για την προσφορά χρημάτων προς ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου , πράγμα που δεν έκανε. 
 
Εξάλλου ανέφερε πως μέχρι το Σεπτέμβριο εξακρίβωσε πως μέτοχος της εταιρείας ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Σύφαντος σύζυγος της Μαρίας Σολομωνίδου.
 
Είχε επίσης – όπως είπε – δεχτεί την ίδια περίοδο καταγγελία από την Πολιτιστικό Λειτουργό του Δ. Πάφου Ερμίνα Μάη ότι η κ. Σολομωνίδου χωρίς εξουσιοδότηση περιόδευε κάποιους καταστημάρχες συγκεντρώνοντας χρήματα τα οποία ακολούθως κατέθετε στο λογαριασμό του συζύγου της.
 
Αποκορύφωμα της καταγγελίας σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Βάσου Δημητρίου  ήταν ότι ο Δήμαρχος Πάφου , μετά τις καταγγελίες της Πολιτιστικού Λειτουργού του Δήμου Πάφου την πίεζε να υπογράψει εντάλματα  πληρωμής για έξοδα που αφορούσαν την συγκεκριμένη συναυλία.
 
Απαντώντας μάλιστα στις φωνές που ακούγονται εναντίον των δημοτικών συμβούλων  είπε πως  ο κόσμος  θα πρέπει να πάει 5χρόνια πίσω και να εξετάσει ποιοι μιλούσαν είτε για το ΣΑΠΑ είτε για πολιτιστικά ζητήματα και  κατόπιν να κρίνουν.
 
Στο μεταξύ το κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις για την διερεύνηση της υπόθεσης με την λήψη και άλλων καταθέσεων.
 
Τόσο ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας όσο και η Μαρία Σολομωνίδου αλλά και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για την διερευνώμενη υπόθεση.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

http://www.sigmalive.com/news/local/172537/synelifthisan-s-vergas-m-solomonidou-kai-k-syfantos#sthash.b6Fs6mpE.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: