Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Διάλεξη του Ινστιτούτου Κύπρου για το Μέλλον της Ενέργειας με το Νομπελίστα Καθηγητή Carlo Rubbia


Διάλεξη με θέμα το Μέλλον της Ενέργειας και ομιλητή τον βραβευμένο με Νόμπελ Φυσικής Καθηγητή Carlo Rubbia, διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου, στο πλαίσιο της ετήσιας σειράς διακεκριμένων διαλέξεων «Hubert Curien Memorial Lecture».


Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Καινοτόμων Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Κύπρου (πρώην ΑΤΙ), θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΚυ Δρ. Ανδρέας Πίττας.
Στη διάρκεια της Διάλεξης, ο Καθηγητής Carlo Rubbia, θα αναλύσει τις ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και θα παρουσιάσει καινοτόμες προσεγγίσεις και τεχνολογίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ο Καθ. Carlo Rubbia, τιμήθηκε το 1984 μαζί με τον Simon van der Meer με το βραβείο Νόμπελ, για τη συμβολή του στην ανίχνευση των ενδιάμεσων μποζονίων, σωματιδίων W και Z. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών) και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Από το 2010, ο Καθηγητής Rubbia είναι ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών για τη Βιωσιμότητα (IASS) στο Potsdam.
Οι διαλέξεις «Hubert Curien Memorial Lecture», έχουν καταστεί θεσμός και πραγματοποιούνται προς τιμήν του αείμνηστου Καθηγητή Hubert Curien, ενός από τους πλέον σημαντικούς επιστήμονες στον τομέα της φυσικής και πρωτοπόρο στη χάραξη πολιτικής στην επιστημονική κοινότητα του 20ου αιώνα. Η φετινή διάλεξη εντάσσεται στo πλαίσιο «Επιστημονικής Ημέρας» προς τιμήν του Καθ. Herwig Schopper, ενός από τους πρωτεργάτες στη δημιουργία του Ινστιτούτου Κύπρου, με την ευκαιρία των 90ών γενεθλίων του.  
Η διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό.  Πληροφορίες: Ινστιτούτο Κύπρου, τηλ.22208600, email info@cyi.ac.cy ή στην ιστοσελίδαwww.cyi.ac.cy.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ
Διάλεξη για το Μέλλον της Ενέργειας με τον Νομπελίστα Καθ. Carlo Rubbia

Αγαπητοί Εκπρόσωποι των ΜΜΕ,

Το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ) σας προσκαλεί να καλύψετε τη Διάλεξη του βραβευμένου με Νόμπελ Φυσικής Καθηγητή Carlo Rubbia με θέμα«Το Μέλλον της Ενέργειας».
Ημέρα: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Ώρα: 19:00

Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων Εργαστηρίου Καινοτόμων Τεχνολογιών,
        Εγκαταστάσεις Ινστιτούτου Κύπρου Αθαλάσσα (πρώην ΑΤΙ)


Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο έντιμος Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΚυ Δρ. Ανδρέας Πίττας.
Η κάλυψη και η προβολή της Διάλεξης του Νομπελίστα Καθ. Carlo Rubbia θα αναδείξει τις καινοτόμες προσεγγίσεις και τεχνολογίες, που θα παρουσιάσει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο της ετήσιας σειράς διακεκριμένων διαλέξεων του Ινστιτούτου Κύπρου «Hubert Curien Memorial Lecture».

Για πληροφορίες: Avaton Communications, Νικόλας Παντοπίου
Τηλ: 22101143, 99486525, Email: nicolas@avatoncomm.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: