Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Προς υποστηρικτές Ά. Τσιμπίδη Λονδίνο και Λευκωσία

Σε άρθρο του κ. Νίκου Μελέτη, που δημοσιεύθηκε 28.10.2014 στην ιστοσελίδα www.mignatiou.com με τίτλο « Η Άγκυρα στήνει νέο Αττίλα στην κυπριακή ΑΟΖ», γράφτηκε μεταξύ άλλων: «Η απόφαση των Ερντογάν - Νταβούτογλου, για την αποστολή του 'Barbaros' στην κυπριακή ΑΟΖ, προκάλεσε την πιο σημαντική κλιμάκωση στο Κυπριακό από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και ισοδυναμεί με νέα εισβολή, που απειλεί όμως πλέον ολόκληρες τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.


»Η θέση που προβάλλει η Τουρκία είναι καθαρός παραλογισμός. Από τη μια δικαιολογεί την παρουσία του 'Barbaros' στο νότιο τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ με την επίκληση των υποτιθέμενων παραχωρήσεων που είχε κάνει το κατοχικό καθεστώς ως 'κρατική οντότητα' στην τουρκική κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ και ταυτόχρονα επικαλείται τα δικαιώματα τής... τουρκοκυπριακής κοινότητας, στο πλαίσιο της ενιαίας Κυπριακής Δημοκρατίας...».

Τώρα σκεφθείτε τι θα συνέβαινε, αν οι ομοσπονδιακοί δικαστές Friedman and Boasberg στην Ουάσιγκτον συμφωνούσαν με τις έντονες προσπάθειες του εξ Αμερικής σωτήρα των προσφύγων μας κ. Άθαν Τσιμπίδη και την class-action του, και αναγνώριζαν την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ως μια υπάρχουσα νομική οντότητα στις ΗΠΑ! Αναγνωρίζοντας το ψευδοκράτος! Δίχως να προσθέτουμε και τον πιο πάνω παραλογισμό!

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα ακολουθούσε;
Θα πανηγύριζαν οι Τούρκοι ως εξής: «Το γραφείο της 'ΤΔΒΚ' στην Ουάσιγκτον κλείνει συμβόλαιο με αμερικανική εταιρεία να τρυπήσει στο Τεμάχιο 2, ενώ ταυτόχρονα αμφισβητεί τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας να παραχωρήσει στο ίδιο Τεμάχιο 2 δικαιώματα στην ENI-KOGAS».

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ερευνήτρια/συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: