Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αμερικανίδα δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε «ύποπτο» αυτοκινητιστικό στην Τουρκία


Αμερικανίδα δημοσιογράφος λιβανικής καταγωγής που εργαζόταν στην Τουρκία ως ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού καναλιού PRESS TV του Ιράν, σκοτώθηκε στη πόλη Σουρούκ, σε «ύποπτο» αυτοκινητιστικό δυστύχημα, έγραψε χθες (20.10.2014) η Mail on Line στο Λονδίνο, όταν  το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν συγκρούστηκε κατά τους ισχυρισμούς με βαρύ όχημα.  

«Μυστήριο, (γράφει)  ο θάνατος της αμερικανίδας δημοσιογράφου στην Τουρκία μέρες μετά τους ισχυρισμούς της  ότι δέχθηκε απειλές από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για ανταπόκρισή της σχετικά με την πολιορκία του Κοπανί».

Την περασμένη Παρασκευή συγκεκριμένα,  η δημοσιογράφος Serena Shim, που ήταν αμερικανίδα υπήκοος, είχε σε ζωντανή ανταπόκρισή της  δηλώσει ότι η ΜΙΤ (Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες)  την είχε κατηγορήσει για κατασκοπία και εκφράσει τους φόβους της για σύλληψη. Στη σύντομη ανταπόκρισή της είχε ισχυριστεί ότι είχε εξασφαλίσει φωτογραφίες στρατιωτικών της ISIS να περνούν μυστικά  στην Τουρκία και αντίθετα στα συριακά σύνορα μέσα σε αυτοκίνητα που μεταφέρουν βοήθεια και ανήκουν στην Παγκόσμια Οργάνωση Τροφίμων και άλλων οργανώσεων βοήθειας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ιρανινού  τηλεοπτικού για το οποίο εργαζόταν, προβάλλεται ότι η δημοσιογράφος την ώρα του «ύποπτου» δυστυχήματος βρισκόταν σε ταξί ενοικίασης προς το ξενοδοχείο της στη πόλη Σουρούκτης επαρχίας Ούρφα. Ούτε το βαρύ  όχημα  ούτε ο οδηγός του βρέθηκαν μετά το δυστύχημα, ισχυρίζεται ο εν λόγω σταθμός και αναφέρει η Ντέιλι Μέιλ, προσθέτοντας ότι οι γονείς της κοπέλας αρνούνται να πιστέψουν ότι η σύγκρουση που σκότωσε τη κόρη τους, ήταν δυστύχημα και σκοπεύουν να πάρουν νομικά μέτρα. Η Ντέιλι Μέιλπροσθέτει ότι τα γεγονότα όπως τα παρουσιάζει ο Ιρανινός σταθμός αμφισβητούνται από την τουρκική ΧουριέτΝτέιλι Νιούς, η οποία έγραψε ότι ο αυτοκίνητο ήταν  μπετονιέρα και ο οδηγός της τ΄όνομα του οποίου δεν εξακριβώθηκε ακόμα, συνελήφθηκε επι τόπου.


Ο σύνδεσμος για το δημοσίευμα με βίντεο των ανταποκρίσεων της και φωτογραφίες εδώ:



FrontPage Magazine  τίτλος « Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

Παράλληλα τα άρθρα εκθέτοντας και καταγγέλλοντας την Τουρκία για συνεργασία με τους Τζιχατιστές σε αμερικανικά έντυπα και ιστοσελίδες δίνουν και παίρνουν,  με το χθεσινό στο FrontPage Magazine της Καλιφόρνιας με τίτλο « Η Προδοσία της Ισλαμικής Τουρκίας» να είναι  ένας καταπέλτης εναντίον της.
Γράφει συγκεκριμένα αφού εξισώνει τον Ερτογάν με τον Στάλιν:
« Ο Τούρκος δικτάτορας Ρετσίπ Ταγίπ Ερτογάν, όπως και ο Σοβιετικός δικτάτορας Τζόσεφ Στάλιν πριν αυτόν, δεν έδειξε καμία συμπόνια για τις ζωές των αθώων Κούρδων πολιτών που ήδη σφαγιάστηκαν από τους μισθοφόρους σαδιστές του Ισλαμικού Κράτους. ΄Οσοι ακόμα ζουν στη Κοπανί, εκτός και αν γλιτώσουν με έξωθεν επέμβαση ή εφοδιαστούν με βαρετά όπλα και πυρομαχικά, θα πεθάνουν και εκείνοι με τον ίδιο απάνθρωπο τρόπο. Θα μπορούν να σωθούν αν ο Ερτογάν δώσει την εντολή να κτυπήσουν τους τζιχατιστές, αλλά όπως ακριβώς ο Στάλιν ήθελε τους Ναζί να εξοντώσουν τους Πολωνούς έτσι και ο Ερτογάν ευελπιστεί οι τζιχατιστές να εξοντώσουν τους Κούρδους στη Συρία».

Το άρθρο επικρίνει την αμερικανική στάση για την καθυστέρηση βοήθειας, οι Κούρδοι τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία γράφει,  είναι η μόνη δύναμη που πολεμά, είναι υποκριτικός ο Ερτογάν όταν συγκρίνει το ΠΚΚ με τους φανατικούς τζιχατιστές, και τονίζει ότι η Τουρκία του Ερτογάν είναι μέλος του ΝΑΤΟ εντούτοις το 2003 αρνήθηκε να προσφέρει πρόσβαση προς το Ιράκ. Η Αμερική οφείλει να αντιδράσει,  καταλήγει,  στην προδοσία αυτή της Τουρκίας, εγκαταλείποντας την αεροπορική της βάση στο Ιντσιρλίκ και να την μεταφέρει στο Ερμπίλ, τη πρωτεύουσα της Κουρδικής Περιφερειακής κυβέρνησης στο Ιράκ.  Αμέσως να δώσει βαρετό οπλισμό στους Κούρδους και απευθείας στο Ερμπίλ προσπερνώντας τη Βαγδάτη. 
Και κλείνει το άρθρο με τον τίτλο της Wall Street Journal στις 15 Οκτωβρίου 2014, « Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τους Κούρδους, ΟΧΙ το Ισλαμικό Κράτος». Στην ουσία γράφει, « η Τουρκία είναι στο πλευρό των εχθρών της Αμερικής και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ. Είναι καιρός ο Ερτογάννα αναγνωριστεί  ως ο αντι-δυτικός φιλο τζιχατιστής δικτάτορας που πράγματι είναι. Ο Ερτογάνέδειξε στη διεθνή κοινότητα τον προδοτικό του χαρακτήρα προδίνοντας τους Κούρδους με τους οποίους διαπραγματευόταν ειρήνη».


Ο σύνδεσμος για το άρθρο εδώFrontPage Magazine Islamist Turkey's Betrayal



Να  προσθέσουμε εδώ ότι το άρθρο λεει πολλά και για την δική μας υπόθεση και όσους ακόμα μειοδοτικά ονειρεύονται  να τα βρουν με τον κατακτητή Ερτογάν.

Ανταπόκριση Φανούλας Αργυρού  από το Ράδιο Πρώτο (Πρώτη Εκπομπή Λάζαρου Μαύρου) 21.10.2014

Υ.Γ. Τα βρετανικά τηλεοπτικά (SKY) προβάλουν σήμερα από ενωρίς το πρωί ανταποκρίσεις για τουρκική συνεργασία με τους τζιχατιστές, δείχνοντας διαβατήρια που κατέσχαν οι Κούρδοι,  τζιχατιστών από διάφορες χώρες που περνούν μέσω Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: