Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Έρευνες για εντοπισμό ξένου υποβρυχίου στα ανοικτά της Στοκχόλμης

Ο στρατός της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι ερευνά την ύπαρξη ενός ξένου υποβρυχίου στα ανοιχτά της Στοκχόλμης, χρησιμοποιώντας για την έρευνα ελικόπτερα και πολεμικά σκάφη. 



Ο εκπρόσωπος των σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι η επιχείρηση "αναζήτησης ενός ξένου υποβρυχίου" ξεκίνησε από την Παρασκευή συνεχίστηκε όλο το Σάββατο και διεξάγεται στα νησιά στα ανοικτά των ακτών της Σουηδίας. 

"Προσπαθούμε να επαληθεύσουμε τις πληροφορίες που λάβαμε χθες, οι οποίες κατά την εκτίμησή μας, προέρχονται από αξιόπιστες πηγές, ώστε να εξακριβώσουμε αν αυτό έχει κάποια ουσία ή όχι" είπε ο Σουηδός στρατιωτικός εκπρόσωπος. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι οι σουηδικές δυνάμεις αναζητούν ένα κατά πάσα πιθανότητα χτυπημένο ρωσικό υποβρύχιο.

Η σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της  χώρας υπέκλεψαν μια στρατιωτική κλήση έκτακτης ανάγκης προς τη βάση του ρωσικού στόλου στο λιμάνι του Καλίνινγκραντ της Βαλτικής Θάλασσας. Η ίδια εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει, έγραψε ότι οι σουηδικές Αρχές φαίνεται να έχουν γνώση του σημείου που βρίσκεται το υποβρύχιο και το παρακολουθούν. 
Τους τελευταίους μήνες, η Σουηδία παρατηρεί αυξημένη δραστηριότητα της ρωσικής αεροπορίας στη Βαλτική Θάλασσα. Το Σεπτέμβριο, δυο μαχητικά-βομβαρδιστικά SU-24 φέρονται να εισήλθαν στο σουηδικό εναέριο χώρο με τον υπουργό Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ να χαρακτηρίζει το συμβάν ως την "πιο σοβαρή εναέρια επιδρομή από τους Ρώσους" την τελευταία δεκαετία.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=14147&catid=11#sthash.7ctpiSxq.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: