Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Απίστευτο. Της ακρωτηρίασαν το πόδι και το έβαλαν... ανάποδα

Η Τζόρντον Μόντι με καταγωγή από το Γιορκσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στο μηριαίο οστό, όταν ήταν φοιτήτρια στη Νέα Υόρκη. Υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και αρχικά η ασθένεια ξεπεράστηκε.
Ωστόσο η 22χρονη πριν από λίγους μήνες ήρθε και πάλι αντιμέτωπη με τον καρκίνο. Τότε οι γιατροί στην Βρετανία αποφάνθηκαν ότι θα έπρεπε να ακρωτηριάσουν τον μηρό της, όπως και έγινε. Κατά την επέμβαση οι γιατροί τοποθέτησαν στη θέση του μηρού, το υπόλοιπο πόδι της κοπέλας, δηλαδή το σημείο από την γάμπα έως το πέλμα. Το παράξενο ωστόσο είναι, ότι το έβαλαν ανάποδα με το πέλμα να κοιτά προς τα πίσω.


Σύμφωνα με τους γιατρούς, με αυτή την μέθοδο, στην ουσία προετοιμάζουν το πόδι της 22χρονης Τζόρντον να δεχθεί το προσθετικό μέλος που πρόκειται να της τοποθετήσουν στη συνέχεια. Όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, η γάμπα πλέον θα λειτουργεί ως μηρός και η φτέρνα ως το γόνατο που λείπει. Εκεί ακριβώς θα τοποθετηθεί το προσθετικό πόδι και έτσι η Τζόρντον θα μπορέσει να περπατήσει ξανά χωρίς να χρειάζεται καροτσάκι ή πατερίτσες.

«Όταν μου είπαν ότι είχα μια επιλογή για να κρατήσω το πόδι μου, αυτό δεν ήταν εκείνο που ήθελα να ακούσω», ανέφερε η Τζόρντον, και συμπλήρωσε: «Ας ελπίσουμε ότι, πριν από τα Χριστούγεννα, θα μπορώ να περπατήσω χωρίς βοήθεια και πάλι».




Madata 

Δεν υπάρχουν σχόλια: