Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ

Επιτέλους κυκλοφόρησε και ένας πραγματικός και ολοκληρωμένος χάρτης της Κυπριακής ΑΟΖ όπως έπρεπε απαρχής να χρησιμοποιείται και όχι ο μισός. 


Σαν και φοβόμαστε τους κατακτητές ή τους «συμμαχικούς μας εταίρους» και «Ζυριχικούςκηδεμόνες» να προβάλλουμε ολοκληρωμένη την έκταση της κυπριακής (Κυπριακής Δημοκρατίας) ιδιοκτησίας ΑΟΖ.

Ο χάρτης που αναρτήθηκε από την ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου πιστεύεται είναι ορθός και σε σμίκρυνση βλέπουμε την Κυπριακή ΑΟΖ σε σχέση με τις υπόλοιπες στην ευρύτερη περιοχή.

Ο χάρτης αυτός είναι που οφείλουμε και οφείλουν όλα τα ΜΜΕ Κύπρου και Ελλάδας πρωτίστως να χρησιμοποιούν σε αναφορές για την κυπριακή ΑΟΖ. Και όχι να φθάνουν κάποιοι (είτε από αφέλεια είτε σκόπιμα) να χρησιμοποιούν ακόμα και … τουρκικούς χάρτες για την ΔΙΚΗ μας ΑΟΖ!

Οποιαδήποτε αναφορά σε «εν δυνάμει ΑΟΖ» (άκου κουβέντα) που διαβάσαμε πρόσφατα να χρησιμοποιείται σε άρθρο, είναι λανθασμένη και παραπλανητική. Που βρέθηκε αλήθεια μια τέτοια ορολογία είναι άξιον απορίας. Η ΑΟΖ καλύπτει όλες τις πλευρές του κυρίαρχου νησιού. Εκκρεμεί η απόφαση της Ελλάδας να οριοθετήσει με σαφήνεια και την δική της ΑΟΖ που δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι ακόμα πρόθυμη να το κάνει.

Εάν τα τουρκικά πλοία παραβίαζαν την ΑΟΖ του Ισραήλ, της Μεγάλης Βρετανίας ή των ΗΠΑ, πόση ώρα άραγε θα έπαιρνε για να βυθιστούν;

Φανούλα Αργυρού – Λονδίνο, 29.10.2014

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://mignatiou.com/2014/10/aftos-ine-o-chartis-tis-pragmatikis-aoz-tis-kipriakis-dimokratias/

Αυτός είναι ο χάρτης της πραγματικής ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας

 χαρτησ

Ειδικότερα, στον χάρτη απεικονίζονται όχι μόνο τα οικόπεδα που έχει χαράξει η Κυπριακή Δημοκρατία και στα οποία οριοθέτησε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο, αλλά και τα οικόπεδα στην υπόλοιπη ΑΟΖ της.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι σ’ αυτά τα οικόπεδα δεν έχει κανένα δικαίωμα η Τουρκία, η οποία κατέχει παράνομα το 40% σχεδόν του εδάφους του νησιού.

Ο χάρτης δείχνει τα σύνορα της κυπριακής ΑΟΖ, με βάση την ίση απόσταση (μέση γραμμή), όπως προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας. Ουσιαστικά, αυτά είναι τα σύνορα της κυπριακής ΑΟΖ όπως την δημιούργησε ο Τάσσος Παπαδόπουλος το 2004.

Ο διαδεδομένος χάρτης όπως τον εμφανίζουν επίσημα εχθροί και “φίλοι” αφήνει τη εντύπωση ότι η κυπριακή κυβέρνηση διεκδικεί μόνο μισή ΑΟΖ και χαρίζει τη υπόλοιπη στην κατοχική δύναμη του Αττίλα.

Αυτός ο χάρτης δείχνει την ολοκληρωμένη ΑΟΖ της Κύπρου, στη βάση της αρχής της ίσης απόστασης-(equidistance) του Δικαίου της Θάλασσας.

Mignatiou

https://mignatiou.com/2014/10/aftos-ine-o-chartis-tis-pragmatikis-aoz-tis-kipriakis-dimokratias/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: