Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κουτσός και με ... γυναικείους γοφούς ο Τουταγχαμών


Συναρπαστικά στοιχεία για τον ανήλικο βασιλιά Τουταγχαμών φέρνει στο φως έρευνα που θα παρουσιάσει το BBC και σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει πως – μεταξύ άλλων προβλημάτων - είχε έναπαραμορφωμένο πόδι και περπατούσε με μπαστούνι, ότι είχε ορμονική ανωμαλία αλλά και ότι οι γονείς του ήταν αδέλφια.



Το δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει πως ο πραγματικός Τουταγχαμών λίγη σχέση είχε με την επιβλητική χρυσή νεκρική μάσκα που βρέθηκε στη μούμια του, η οποία απεικόνιζε έναν όμορφο νεαρό. 

Η «αυτοψία» που έγινε βάσει του DNA του έδειξε πως είχε ελαττωματικά δόντια, το ένα πόδι του βαριά παραμορφωμένο με αποτέλεσμα να περπατά με τη βοήθεια μπαστουνιού και γυναικείους γοφούς. Σημειώνεται πως στον τάφο του βρέθηκαν πάνω από 100 χρησιμοποιημένα μπαστούνια.

Επίσης, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως ο πατέρας και η μητέρα του ήταν αδέλφια. Οι επιστήμονες θεωρούν πως το γεγονός αυτό του προκάλεσε αρκετά από τα φυσικά του ελαττώματα αλλά και ορμονική ανισορροπία, ενώ στο ιστορικό της οικογένειας ίσως βρίσκεται η αιτία του πρόωρου θανάτου του, αναφέρει το άρθρο.

Έχει διατυπωθεί ότι έπεσε θύμα δολοφονίας ή ότι σκοτώθηκε σε δυστύχημα με άρμα, ωστόσο η τελευταία έρευνα υποδεικνύει ότι το πιθανότερο είναι να πέθανε από κάποια κληρονομική ασθένεια



nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: