Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Νυχτερινή εκστρατεία της Αστυνομίας σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου


Ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο πλαίσιο της αντιεγκληματικής της δράσης, καθώς και για εφαρμογή της Νομοθεσίας που διέπει τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και τα κέντρα αναψυχής, έγινε την νύχτα του Σαββάτου. Επίσης ελέγχθηκαν οχήματα και οδηγοί για τροχαίες παραβάσεις.  


Από την Αστυνομία δόθηκαν στην δημοσιότητα, αναλυτικά ανά επαρχία, τα αποτελέσματα των ερευνών και των καταγγελιών που έγιναν για διάφορα αδικήματα για οχληρία και παράνομη εργοδότηση φρουρών ασφαλείας, όπως κι εκείνα των τροχονομικών ελέγχων .


Λευκωσία
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Λευκωσία, οι οποίες διενεργήθηκαν από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος (Ο.Π.Ε) Λευκωσίας, μεταξύ των ωρών 11.30μ.μ. του Σαββάτου και 5 το πρωί της Κυριακής, ελέγχθηκαν συνολικά 27 νυκτερινά κέντρα και 22 φρουροί ασφαλείας. Στη διάρκεια των ελέγχων στα κέντρα αναψυχής, έγιναν 13 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί μεγαφώνων και οινοπνευματωδών ποτών Νόμο, ενώ όσον αφορά τους φρουρούς ασφαλείας, τα έγγραφα τους ήταν ορθά και σε ισχύ. 
Επίσης, μεταξύ των ωρών 11 χθες βράδυ του Σαββάτου και μια τα ξημερώματα της Κυριακής, τα μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας, στο πλαίσιο πρόληψης του οργανωμένου εγκλήματος, προέβηκαν σε ελέγχους δύο υπόπτων οχημάτων και επτά προσώπων που επέβαιναν σε αυτά. Τα εν λόγω οχήματα ανακόπηκαν και ερευνήθηκαν, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί οτιδήποτε το επιλήψιμο. 
Εξάλλου, μέλη του ΕΟΜΟ Αρχηγείου, διενήργησαν ελέγχους τροχαίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας για μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων σε κύριες οδικές αρτηρίες στην επαρχία Λευκωσίας, κατά τους οποίους, εντοπίστηκαν 36 οδηγοί να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης και καταγγέλθηκαν. Έγιναν επίσης 125 έλεγχοι αλκοόλης από μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας και οκτώ καταγγελίες.


Λεμεσός
Κατά τη διάρκεια της νύκτας, μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού προέβηκαν σε 71 ελέγχους, από τους οποίους 13 υπόπτων οχημάτων και υπόπτων προσώπων, 55 κέντρων αναψυχής και άλλων υποστατικών, καθώς επίσης και τριών προσώπων, τα οποία εκτελούσαν χρέη φρουρού ασφαλείας, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο.
Επίσης, προέβηκαν συνολικά σε 13 καταγγελίες, οι οποίες αφορούσαν τον περί οινοπνευματωδών ποτών και περί μεγαφώνων νόμο, καθώς και άδειες λειτουργίας υποστατικών και τροχαίες καταγγελίες.


Αμμόχωστος
Μέλη του Γραφείου Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Γραφείων Ασφαλείας και της Μ.Μ.Α.Δ, διενήργησαν μεταξύ των ωρών 11.30 της νύχτας του Σαββάτου και 2.45 τις πρωινές ώρες της Κυριακής, αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε δύο νυκτερινά κέντρα στην Αγία Νάπα, κατά τους οποίους ελέγχθηκαν συνολικά επτά φρουροί ασφαλείας, από τους οποίους οι έξι ασκούσαν παράνομα το επάγγελμα του φύλακα, χωρίς να κατέχουν την προβλεπόμενη άδεια. Και οι έξι συνελήφθηκαν και αφού ανακρίθηκαν, κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν αργότερα. 
Εξάλλου, από τις 9 χθες βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί σήμερα, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, προέβησαν σε περιπολίες και προληπτικούς ελέγχους στην πόλη και επαρχία της Αμμοχώστου, καθώς και σε ελέγχους υπόπτων προσώπων και οχημάτων. Συνολικά έγιναν 105 έλεγχοι οχημάτων και 118 προσώπων, 78 προκαταρκτικοί έλεγχοι αλκοόλης και 5 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, καθώς και 18 καταγγελίες για διάπραξη τροχαίων αδικημάτων και τρεις καταγγελίες για μικροπαραβάσεις. 
Επίσης, μέλη της τροχαίας Αμμοχώστου στο πλαίσιο εκστρατείας για πρόληψη και μείωση των οδικών τροχαίων δυστυχημάτων προέβησαν σε 148 ελέγχους αλκοόλης και 50 καταγγελίες για διάφορα τροχαία παραπτώματα. 
Τέλος, μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου προέβηκαν στον έλεγχο 14 νυκτερινών κέντρων, όπου έγινα δύο καταγγελίες για κάπνισμα.


Λάρνακα
Μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, στο πλαίσιο επιχείρησης, για πρόληψης και εξιχνίασης του εγκλήματος, διενήργησαν ελέγχους σε 59 οχήματα, στα οποία επέβαιναν 72 πρόσωπα, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το ύποπτο, ενώ έγιναν έξι καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις.
Επίσης, ελέγχθηκαν 14 νυκτερινά κέντρα από μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας και έγιναν 8 καταγγελίες για κάπνισμα και παραβάσεις που αφορούν τον περί οινοπνευματωδών ποτών και μεγαφώνων νόμο και τις άδειες λειτουργίας υποστατικών. 
Εξάλλου, στο πλαίσιο εκστρατείας για πρόληψη των οδικών τροχαίων δυστυχημάτων στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, μεταξύ των ωρών 6 το πρωί χθες με 6 το πρωί σήμερα, έγιναν συνολικά 140 προκαταρκτικοί έλεγχοι αλκοόλης και 41 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα.


Πάφος
Μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου προέβηκαν σε ελέγχους σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Πάφου, κατά τη διάρκεια των οποίων διενεργήθηκαν 64 έλεγχοι υπόπτων οχημάτων, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο. Επίσης, έγιναν 22 έλεγχοι κέντρων αναψυχής και τέσσερις καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο, 150 έλεγχοι αλκοόλης και 69 τροχαίες καταγγελίες και τρεις κατακρατήσεις οχημάτων. 
Στο πλαίσιο των ίδιων επιχειρήσεων έγινε παγκύπρια περιπολιακή κάλυψη έξω από φούρνους, χρυσοχοεία, καταστήματα, καφενεία κ.α. Επίσης, ελέγχθηκαν και περιπολήθηκαν διάφορες περιοχές με σκοπό την πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι αιφνιδιαστικές και συντονισμένες επιχειρήσεις, της Δύναμης θα συνεχιστούν σε προγραμματισμένη βάση, σε μια προσπάθεια να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περιφρούρηση της δημόσιας τάξης, αλλά και στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: