Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Δείτε σε πόσες κλήσεις ανταποκρίθηκε η πυροσβεστική



Σε 25 κλήσεις για βοήθεια και 16 πυρκαγιές ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι από τις 06:00 χθες μέχρι και τις 06:00 σήμερα ανταποκρίθηκε σε 25 κλήσεις για βοήθεια, 16 πυρκαγιές, 8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 κλήση ασθενοφόρου.


Στις 09:08 χθες λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε περιοχή  του χωριού Αψιού, στην Λεμεσό, για την οποία ανταποκρίθηκαν 4 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λεμεσού, 3 από το Τμήμα Δασών και 1 από την Υπηρεσία Θήρας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό ελέγχο στις 10:10, ενώ κατέκαψε έκταση 4 περίπου δεκαρίων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της κακόβουλης ενέργειας.

Στις 10:35 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε οικία στο Καϊμακλί, για την οποία ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Πύλης Πάφου, Στις 11:00 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε βοηθητική κουζίνα που εφάπτεται εξωτερικά με τη κύρια οικία στην οδό Κυκλάδων 1, στο Καϊμακλί.

Η βοηθητική κουζίνα υπέστη εκτεταμένες και μέρος από την οροφή της κατέρρευσε. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα στο ψυγείο της οικίας.

Στις 01:34 λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά στο κοινοτικό παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού στην οδό Φιλελλήνων. Ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Αγίου Ιωάννη “Λοχία Βασίλη Κρόκου” και στις 01:54 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε πλαστικά υλικά και ξύλινα μπαλέτα, τα οποία εφάπτονταν με τον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου του κοινοτικού παντοπωλείου με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί στο εσωτερικό του χώρου.

Από την πυρκαγιά το εσωτερικό του κτιρίου και το εμπόρευμα του έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Η πυρκαγιά οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια.

Επίσης, στις 01:12 λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε υποστατικό κτηνοτροφικής μονάδας στο χωριό Τίμη της Πάφου.

Από την πυρκαγιά κάηκαν 32 μεγάλες και 4.500 μικρές μπάλες, ενώ το υποστατικό έπαθε εκτεταμένες ζημιές.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, που προκάλεσε ζημιές πέραν των 20 χιλιάδων ευρώ, διερευνώνται.