Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ζέστη και σήμερα στην Κύπρο



Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ, και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 22 στα δυτικά και βόρεια και στους 18 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα.