Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Η Γαλλία στον τελικό του Euro2016



Στο ποδόσφαιρο κάποτε δεν είναι αρκετό να είσαι καλύτερος ή πολύ καλύτερος. Θα πρέπει να βάζεις και την μπάλα στα δίκτυα.
Το αξίωμα αυτό επιβεβαιώθηκε στον χθεσινοβραδινό ημιτελικό με θύμα τη Γερμανία η οποία αν και εμφανώς ανώτερη ως ομάδα, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις 20 και πλέον τελικές που έκανε αλλά και τη συντριπτική υπεροχή που είχε σε μεγάλα διαστήματα του παιγνιδιού, σε αντίθεση με τους Γάλλους που αφού άντεξαν,εκμεταλλεύτηκαν δυο παιδαριώδη λάθη των Γερμανών σκοράροντας δυο φορές με τον σπουδαίο Γκριεζμάν.

Ετσι την ερχόμενη Κυριακή στο μεγάλο τελικό Euro2016, οι τρικολόρ θα αντιμετωπίσουν την Πορτογαλία.

Ο αγώνας άρχισε με τους Γάλλους να μπαίνουν φουριόζοι και να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Γκριεζμάν το πλάσε του οποίου έβγαλε με υπερένταση ο Νόιερ. Σταδιακά, η γερμανική ομάδα ισορρόπησε και ανέκτησε την πλήρη κατοχή του αγώνα, αλλά ενώ δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, ήταν εντελώς άστοχη ενώ εκεί που έβρισκε στόχο, ο Γιορίς έπιανε ορισμένες φορές τα άπιαστα. Και ενώ το ημίχρονο έδειχνε να λήγει στο μηδέν, ο Σβαϊνστάιγκερ με μια αψυχολόγητη ενέργεια έπαιξε τη μπάλα με το χέρι μέσα στη γερμανική περιοχή μετά από κόρνερ. Πέναλτι, το οποίο ο δαιμόνιος Γκριεζμάν αξιοποίησε γράφοντας το 1-0.

Στο β' ημίχρονο, η Γαλλία εμψυχωμένη από το προβάδισμα, στάθηκε καλύτερα, έκλεισε τους χώρους με αποτέλεσμα τα πρώτα 20 λεπτά οι Γερμανοί να μην βρίσκουν διαδρόμους. Σταδιακά ωστόσο άρχισαν να αυξάνουν την πίεση κι εκεί το 1-1 φαινόταν πιο πιθανό, ήρθε ένα νέο τραγικό λάθος, αυτή τη φορά του Χέβεντες στο 72' το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Πογμπά να σεντράρει, το Νόιερ να αποκρούσει ασταθώς και τον Γκριεζμάν να κάνει την εύστοχη προβολή γράφοντας το 2-0. Στα υπόλοιπα λεπτά οι Γερμανοί συνέχισαν το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών (αποκορύφωμα το δοκάρι του Γκίμι στο 74') ενώ και οι Γάλλοι στις αντεπιθέσεις είχαν τις δικές τους στιγμές. Παρ' ολα αυτά, το σκορ και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε στέλνοντας τη γαλλική ομάδα στον τελικό και τους Γερμανούς απογοητευμένους, σπίτι τους.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (61’ Μουστάφι), Χέβεντες, Έκτορ, Τσαν (66’ Γκέτσε), Σβαϊνστάιγκερ (79’ Σανέ), Κρόος, Εζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Ματουϊντί, Πογκμπά, Σισοκό, Παγέ (71΄ Καντέ), Γκριεζμάν (90+1’ Καμπάιγ), Ζιρού (77’ Ζινιάκ)