Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Δείτε τ' αποτελέσματα καυγά για μια 27χρονη

Στις 23 Ιουλίου 2018 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου θα επιβάλει ποινή στον Αλεξάντερ Οζίκοφ 24 χρόνων, από τη Ρωσία ο οποίος παραδέχθηκε κατηγορία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε 49χρονο Ελληνοκύπριο.

Σήμερα ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Αντώνης Αντωνίου, ανέγνωσε ενώπιον του Δικαστηρίου τα γεγονότα της υπόθεσης σύμφωνα με τα οποία ο 49χρονος στις 12/4/2017 είχε μεταβεί με φίλο του σε μπυραρία στην Αγία Νάπα, όπου εντόπισε 27χρονη Ρωσίδα να διασκεδάζει με φίλη της.

Η κοπέλα δεν ανέφερε στον 49χρονο ότι βρισκόταν για διακοπές με το σύντροφο της, σε κάποια στιγμή έφυγαν μαζί και πλησιάζοντας το διαμέρισμα όπου διέμενε άρχισε να φιλιέται μαζί του.

Ο 24χρονος τους είδε και αφού έτρεξε προς το μέρος τους κτύπησε στον 49χρονο στο λαιμό και από το κτύπημα αρχικά ένοιωσε ζαλάδα, ενώ τις επόμενες μέρες δεν είχε οποιαδήποτε συμπτώματα σοβαρής βλάβης.

Ωστόσο στις 18/4/2017 όταν ξύπνησε για να πάει δουλειά δεν μπορούσε να μιλήσει ενώ όταν έφτασε στην εργασία του άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε κατάσταση αφασίας και νοσηλεύτηκε, ενώ από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι υπήρξε διαχωρισμός της καρωτίδας, κάτι που προκαλείται συνήθως μετά από τραυματισμό.

Αυτό οδήγησε σε ισχαιμία και βλάβη στον εγκέφαλο, συνεπεία της οποίας, παρ’ όλο που συνεχίζει να υποβάλλεται σε εξετάσεις και θεραπεία, μπορεί να εκφράσει μόνο μικρές λέξεις ή φράσεις, ενώ δεν αναμένεται ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης του. 

Αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής του κατηγορουμένου η συνήγορος υπεράσπισης του ανέφερε πως «όταν κτύπησε τον 49χρονο, δεν είχε πρόθεση να του προκαλέσει βλάβη» και ότι έφυγε για πρώτη φορά από τη Ρωσία στηρίζοντας τη σύντροφο του που ήθελε να βρει δουλειά στην Κύπρο, ερχόμενος για διακοπές μαζί της στην Αγία Νάπα.

Πρόσθεσε πως τελικά διεφάνη πως «η συμβία του κάθε άλλο παρά σωστή ήταν αφού αποτέλεσε γενεσιουργό εφαλτήριο να χάσει τον έλεγχο του και μόλις την είδε να φιλιέται με τον 49χρονο καταρρακώθηκε ο αντρικός του εγωϊσμός. Η αντίδραση του μόλις αντίκρυσε τη συγκεκριμένη σκηνή ήταν άμεση, χωρίς προσχεδιασμό και δεύτερη σκέψη και έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ δεν είχε πρόθεση να κτυπήσει τον άνδρα πόσο μάλλον να του προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη».

Είπε ακόμα ότι «ο νεαρός βρισκόταν υπό συναισθηματική φόρτιση, ότι δεν υπήρξε εκ μέρους του συνέχεια στο συμβάν αφού μετά το κτύπημα πήρε τη σύντροφο του και έφυγαν». Χαρακτήρισε το περιστατικό «μεμονωμένο και ατυχές συμβάν, ήταν κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε, αναγνωρίζει το λάθος του που έγινε εν βρασμώ ψυχής και πως μετανιώνει για τη πράξη του».

Σημείωσε επίσης πως «ο 24χρονος απολογείται στο Δικαστήριο και στον 49χρονο, ότι δεν ήρθε στη Κύπρο για να προκαλέσει κακό, ότι συνεργάστηκε με την Αστυνομία και δεν έκρυψε πως κτύπησε τον άνδρα».

Κάλεσε επίσης το Δικαστήριο στην επιβολή ποινής στον κατηγορούμενο να λάβει υπόψη του το λευκό ποινικό του μητρώο, το νεαρό της ηλικίας του και τις οικονομικές, οικογενειακές και προσωπικές του περιστάσεις.

Το Δικαστήριο όρισε την 23η Ιουλίου 2018 ως ημερομηνία για επιβολή ποινής ενώ μέχρι τότε διέταξε όπως ο 24χρονος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Πηγή: ΚΥΠΕ