Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Σε απευθείας δίκη ο 35χρονος για το φόνο του Βρετανού


Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο στις 3 Aυγούστου του 2018 παραπέμφθηκε σήμερα 35χρονος για την υπόθεση του φόνου εκ προμελέτης 39χρονου Βρετανού.

Ο 35χρονος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου μετά την 8ήμερη προσωποκράτησή του και όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, λόγω της φύσης των αδικημάτων που αντιμετωπίζει, δηλαδή φόνο εκ προμελέτης και απόπειρα φόνου, παραπέμπεται σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 3 Αυγούστου.
Το Δικαστήριο διέταξε όπως μέχρι τότε παραμείνει υπό κράτηση.
Στο μεταξύ ελεύθερη αφέθηκε 23χρονη, η οποία τελούσε υπό κράτηση σε σχέση με το φόνο εκ προμελέτης με θύμα 39χρονο αλλοδαπό στις 24 Ιουνίου στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 23χρονη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί αφού δεν έχουν προκύψει οποιαδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της.
Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 24ης Ιουνίου, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, άγνωστο αυτοκίνητο, κτύπησε δύο πεζούς, οι οποίοι περπατούσαν κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου.
Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν τον 39χρονο νεκρό στο έδαφος και τραυματία το δεύτερο πρόσωπο, ηλικίας 32 ετών.
Ο 35χρονος οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ λίγο αργότερα λήφθηκε πληροφορία, ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια. Από το εν λόγω αυτοκίνητο θεάθηκαν να εξέρχονται δύο πρόσωπα, ένας άνδρας και μια γυναίκα.
Τα δύο πρόσωπα, ηλικίας 35 ετών (άνδρας) και 23 ετών (γυναίκα) εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να περπατούν στον κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου – Πέγειας και μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.
Το αυτοκίνητο του 35χρονου εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και ανασύρθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου


κυπε