Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται αύριο και την Δευτέρα στην Κύπρο

Η θερμοκρασία άγγιξε το μεσημέρι τους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, τους 33 στα δυτικά παράλια, τους 35 στα υπόλοιπα παράλια και τους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, ενώ απόψε θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ τη Δευτέρα θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση, οπότε και θα κυμανθεί κοντά στους κλιματολογικούς μέσους όρους. Την Τρίτη η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στο μεταξύ, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας καλούν το κοινό και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως είναι τα βρέφη, τα παιδιά, τα άτομα άνω των 65 ετών, οι εγκυμονούσες και τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, να αποφεύγουν τη συχνή και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, καθώς και την άσκοπη διακίνηση και τη βαριά σωματική άσκηση.
Επίσης, συστήνουν στο κοινό να προτιμά ελαφρύ ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και να χρησιμοποιεί καπέλο και γυαλιά ηλίου, εάν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο.
Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών και να καταναλώνονται ελαφριές τροφές, λαχανικά και χυμοί.
Οι Ιατρικές Υπηρεσίες αναφέρουν ακόμα πως πρέπει «να καταναλώνουν άφθονες ποσότητες νερού, να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή συστήματα κλιματισμού για δημιουργία ρεύματος αέρα, να κάνουν πολλά και χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αν υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι, συνίσταται να είναι ντυμένο ελαφρά.
«Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά, συνίσταται να συμβουλεύονται τον θεράποντα ιατρό τους για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβουν», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, το Υπουργείο Υγείας καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τη χρονική περίοδο για την οποία εκδόθηκε προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και να παρακολουθούν τα ΜΜΕ για περαιτέρω ανακοινώσεις που πιθανόν να εκδοθούν από τα αρμόδια Τμήματα εάν παραστεί ανάγκη.
ΚΥΠΕ